Home Algemeen Zo vind je de beste deal voor een zonvakantie

Zo vind je de beste deal voor een zonvakantie

0
Zo vind je de beste deal voor een zonvakantie

Toe aan een zonvakantie, maar laat je budget het niet toe? Met deze tips wordt het een stuk haalbaarder! Afhankelijk van wanneer je reist en hoe flexibel je bent, kun je namelijk met gemak voor nog geen 250 euro op reis. Een gouden tip is om websites die gericht zijn op vakantie aanbiedingen in de gaten te houden en te volgen op social media. Lees gauw verder voor meer tips!

Buiten het hoogseizoen

Hoe flexibeler je bent, hoe meer er mogelijk is. Maakt het je niet uit wanneer je reist, laat dit dan afhangen van de prijzen. Een dag eerder of later vertrekken kan soms al honderden euro’s schelen. Moet je wel ver van tevoren vrij vragen, vraag dan iets meer dagen vrij dan dat je weg gaat, zodat je toch nog wat kunt schuiven. Als je je vrije dagen hebt aangevraagd, hoef je natuurlijk niet direct te boeken. Er is altijd nog wel iets beschikbaar, dus je kunt alsnog een last-minute vakantie boeken waardoor je veel geld kunt besparen. Als je niet in het hoogseizoen hoeft te reizen, dan is het ook aan te raden dit niet te doen. Ook dat kan je honderden euro’s schelen. Doordat je niet aan de zomervakantie vast zit ben je een stuk flexibeler. Hierdoor kun je ofwel heel veel geld besparen, of je kunt voor hetzelfde geld naar een verdere bestemming of bijvoorbeeld een luxer resort. Zo kun je bijvoorbeeld voor hetzelfde geld naar een 5-sterrenresort, of vlieg je naar een tropisch eiland in het Caribisch gebied.

In het hoogseizoen

Altijd leuk al die goedkope vakanties, maar de beste deals zijn bijna altijd buiten de schoolvakanties… Helaas is niet iedereen zo flexibel om elk moment van het jaar weg kunnen. Als je schoolgaande kinderen hebt, dan houdt dat bijvoorbeeld al op. Gelukkig kun je ook dan nog genoeg deals vinden! Als je niet flexibel bent in data, dan kun je alsnog flexibel zijn in bestemming. Kijk welke bestemmingen in die specifieke periode het meest voordelig zijn en net als wanneer je buiten het hoogseizoen reist, kun je ook in het hoogseizoen je vrije dagen opnemen en dan last-minute een mooie aanbieding boeken. 

Daarnaast is het een goede om te kijken naar de verschillende soorten verzorging. Zo kan in sommige gevallen all-inclusive goedkoper uitvallen dan alleen logies. Of je kunt ervoor kiezen in een appartement te verblijven zodat je (een deel van de dagen) zelf kunt koken en bespaart op restaurants. Genoeg opties dus om ook in het hoogseizoen te besparen, succes!