Vergeet barbecueën of gourmetten tijdens de feestdagen. Zelf pizza’s maken met je eigen pizza oven, dat gaat hem worden dit jaar. Door het Coronavirus zijn we helaas gedwongen om kerst en oud en nieuw thuis te vieren. Voor velen uiteraard niet erg maar de echte sfeer mist uiteraard wel een beetje. Om het diner tijdens de feestdagen dit jaar toch nog een beetje leuk te maken kun je gewoon je eigen pizza’s maken met een Mexicaanse pizza oven. Benieuwd hoe je met deze oven zelf de heerlijkste pizza’s maakt? In dit blog 3 waardevolle tips die jouw helpen bij een heerlijke diner op tafel te zetten.

Oven op temperatuur brengen

Een Mexicaanse pizza oven is een daadwerkelijke oven alleen dan op tafelformaat. Deze oven kan je dus op tafel neerzetten en maakt voor jou in een handomdraai de heerlijkste pizza’s. Net zoals bij een gewone pizza oven is de juiste temperatuur in de oven brengen het allerbelangrijkste. Bij de pizza oven van Mexico trade doe je dit door middel van hout achter in de oven te leggen. Dit hout steek je aan en zal binnen de kortste keer zeer goed branden. Wanneer de oven goed heet is, is deze klaar voor gebruikt.

Bereiden van je pizza

Wanneer de oven zichzelf aan het voorverwarmen is kunnen jullie alvast een begin maken aan de bereiding van je pizza. Doordat je zelf je pizza kan (af)bakken kan je dus ook zelf bepalen hoe je, je pizza wilt bereiden. Het lekkerste is uiteraard wel om gewoon ouderwets pizzadeeg te gebruiken maar wat betreft de toppingen kan je het zo gek nog niet bedenken. Alles kan en mag! Wanneer de pizza’s rijkelijk zijn belegd kunnen deze een voor een de pizza oven in. Binnen 8 tot 12 minuten zal je pizza klaar zijn wanneer jullie hier heerlijk van kunnen gaan genieten. Wanneer je de oven nog een keer wilt gebruiken dien je er een kleine beetje hout bij te gooien zodat je de juiste warmte hebt en vasthoudt.

Sfeer en gezelligheid

Als de pizza klaar is kan deze uit de oven wordt gehaald waarna jullie er heerlijk van kunnen gaan genieten. Deze pizza oven zorgt en creëert een goede sfeer bij een ieder die op dat moment aanwezig is. Het is een echt iets wat je met de familie kan ondernemen en zorgt dus voor een hoop sfeer en gezelligheid. Het vuurtje van de pizza oven zelf zorgt daarnaast ook nog eens voor warmte en voor wat licht in de duisternis. Je haalt dus nog zoveel meer in huis en laten we dat deze feestdagen nou best goed kunnen gebruiken.