Home Business Een ITIL training koop en doe je eenvoudig online

Een ITIL training koop en doe je eenvoudig online

0
Een ITIL training koop en doe je eenvoudig online

Een ITIL training is niet direct het eerste waar je aan denkt als je overgaat tot de aanschaf van online spullen. Toch wil ik je graag overtuigen van het feit dat een ITIL training zeer bruikbaar kan zijn voor iedereen die binnen de IT aan de slag wil gaan. Op mijn blog Webwinkelwiki.nl vertel ik altijd alles over de beste online producten en webwinkels. Vandaag wil ik wat vertellen over iets wat niet fysiek is, maar waar je wel veel aan kan hebben. We zijn namelijk massaal op zoek naar IT gecertificeerde mensen, misschien is dit voor jou nog wel een baankans. Lees snel verder.

Wat is een ITIL training?

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het is een werkwijze die wereldwijd wordt toegepast. Er is dus steeds meer vraag naar ITIL gecertificeerde werknemers. De training focust zich op het herkennen en toepassen van IT servicegebieden, zodat jij straks op het gebied van IT werk kan verrichten voor veel bedrijven. Omdat het wereldwijd zo bekend is, heb je er ook zeer veel aan. Zo is het bekend dat managers met een ITIL certificaat 20% meer verdienen dan managers zonder dit certificaat. Voor mensen met ambitie is dit dus een uitstekend idee.

De inhoud

Een ITIL training bestaat uit een aantal niveaus die je allemaal dient te doorlopen om een succesvol ITIL gecertificeerde werknemer te worden. De eerste stap is Foundation, waarin je kennismaakt met alle verschillende processen. De tweede stap is Practioner. Hier ga je leren werken met de verschillende IT processen en raak je wegwijs in de verschillende doelen. De derde stap is Intermediate. Je leert hier de servicegebieden te herkennen en toepassen. Dit niveau bestaat weer uit meerdere stappen, omdat je een verdieping aanbrengt in elk servicegebied. Als je dit onder de knie hebt is de volgende stap Expert. Je bent nu in staat om alles toe te passen, te herkennen en mensen in te adviseren. Het niveau Master sluit de course af en zorgt ervoor dat je voorzien bent van alle kennis. Een eindtoets moet uitwijzen of jij recht hebt op de certificering.

Aan de slag

Ben jij al overtuigd? Voor iedereen die werkt binnen jonge, innovatieve en moderne bedrijven is het een goed idee om een ITIL training te volgen. Het toepassen van IT binnen bedrijven is erg belangrijk, dus ook voor jou. Wanneer ga jij aan de slag?