Home Business Investeren in een nieuwe oplegger? Hier moet je op letten!  

Investeren in een nieuwe oplegger? Hier moet je op letten!  

0
Investeren in een nieuwe oplegger? Hier moet je op letten!  

Sommige investeringen binnen uw bedrijf doet u niet jaarlijks, laat staan maandelijks of zelfs wekelijks. Deze investeringen zijn vaak investeringen in grote voertuigen, machines of andere benodigdheden voor uw bedrijf. Een oplegger kan daar een onderdeel van zijn. En juist omdat u dit onderdeel als het goed is voor een langere tijd aanschaft wilt u uiteraard wel dat het een goede investering is. Dat betekent dat u op zoek bent naar een goede prijs/kwaliteit verhouding maar uiteraard ook betrouwbaar materiaal en een lange-termijn garantie. In dit blog hebben we daarom een aantal punten opgesomd waar u zeker goed over na moet denken.

Voor welke leverancier kiest u?

Ook als het gaat om het aanschaffen van een oplegger kunt u terecht bij verschillende leveranciers in zowel het binnen als het buitenland. Misschien heeft u al een vaste leverancier waar u al jaren een goede zakenrelatie mee hebt of bent u juist nog zoekende. Hoe u bepaalt of een leverancier betrouwbaar is hangt vooral af van het financiële plaatje. Ga zeker niet voor de eerste de beste leverancier die u de oplegger wel voor een spotprijsje kan leveren. Als u dit soorten leveranciers tegenkomt kunt u beter meteen rechtsomkeert maken. Doen zelf vooronderzoek zowel online als offline. Ga in gesprek met collega bedrijven of desnoods concurrenten op te kijken welke leveranciers zij hebben gekozen. U hoeft uiteraard niet hetzelfde bedrijf te kiezen maar aan de hand van dit bedrijf kunt u wel uw eisen en wensen bepalen.

Hoeveel budget heeft u tot uw beschikking?

Een oplegger is uiteraard niet gratis en zoals we net al zeiden, vaak is het een flinke investering maar uiteraard wel een lange termijn investering. Bereken daarom voor uzelf wat de oplegger gaat kosten, wat er per jaar afgaat aan gebruikskosten maar ook wat de oplegger oplevert. Zo kunt u uitrekenen wat een gepaste waarde is en of u dit budget daadwerkelijk ook te besteden heeft. Daarnaast bestaan er uiteraard verschillende opleggers met ieder een eigen prijskaartje.

Welke lading wilt u vervoeren met de oplegger?

Naast uw budget is het ook belangrijk om te bepalen welke lading u erin gaat vervoeren. De modellen verschillen niet alleen onderling qua prijskaartje maar ook qua lading die u erin mag vervoeren. Zo heeft voor hout bijvoorbeeld een hele andere oplegger nodig dan voor bloemen. Weet u niet goed welke oplegger geschikt is voor uw bedrijf? Laat u dan vrijblijvend informeren door de leverancier.