Home Business Tips voor het runnen van een b2b webshop

Tips voor het runnen van een b2b webshop

0
Tips voor het runnen van een b2b webshop

Heb jij een eigen bedrijf waarmee je goederen verkoopt aan andere bedrijven? Dan is het in deze tijd wel zo prettig om over een goede online shop te beschikken, oftewel een b2b webshop. Je wilt immers dat je klanten direct bij je kunnen bestellen in plaats van dat ze je daar eerst voor moeten contacteren. Een goede b2b webshop beschikt over diverse functies, zoals voorraadbeheer, productfoto-zoomfuncties, budgetbeheer, etc. Ook zijn er veel zaken die je in feite precies hetzelfde geregeld wilt hebben als wanneer je aan consumenten zou leveren. Denk maar eens aan het toevoegen van kortingscodes of het aan kunnen maken van accounts voor je klanten.

Een b2b webshop voor grote volumes

Het grote voordeel aan een speciale b2b webshop is dat je daarmee doorgaans grote volumes kunt verkopen. In veel gevallen kun je zelfs een korting verbinden aan een bepaald aantal producten. Hoe meer de klant bestelt, hoe hoger de korting in dat geval zal zijn. Deze functie is meestal niet nodig bij shops die op consumenten gericht zijn, maar wel bij b2b shops. Informeer dus zeker naar de kortingsopties als je een shop wilt laten bouwen die gericht is op volumevoordeel.

Een tweede belangrijk punt bij het bouwen van een b2b webshop is dat zakelijke klanten vaak herhaalbestellingen plaatsen. Dit wil zeggen dat ze hetzelfde product (in dezelfde hoeveelheid) opnieuw bestellen. Het is in dat geval heel erg handig als ze een account kunnen aanmaken en daarin al hun voorgaande bestellingen kunnen bekijken. Ze kunnen dan met enkele muisklikken eenzelfde product opnieuw bestellen, en hoeven het niet helemaal opnieuw op te zoeken in de shop, handig!

Overige belangrijke punten voor je zakelijke webshop

Er zijn nog een aantal andere belangrijke punten voor een webshop, die niet zozeer iets te maken hebben met een b2b webshop. De schaalbaarheid van je website bijvoorbeeld, en een one-page-checkout. Beiden zijn belangrijk voor het gebruiksgemak van de klant, en zorgen voor een hogere conversie van je b2b webshop. Houd deze punten dus zeker in gedachten als je een nieuwe webshop wilt laten bouwen, of deze nu gericht is op consumenten of zakelijke klanten, dat maakt niks uit.

Overigens weet een professionele website bouwer je al precies te vertellen welke zaken belangrijk zijn. Let er op dat diegene al een ruim portfolio heeft, en dus veel ervaring met het bouwen van webshops. Dan weet je zeker dat je goed zit en een hele sterke b2b webshop krijgt.