Home Algemeen Een feestje om niet meer te vergeten

Een feestje om niet meer te vergeten

0
Een feestje om niet meer te vergeten

Katerdagje

Dit weekend was één groot feestje. Ik had twee verjaardagen, zowel één op vrijdag als op zaterdag. Zondag daarom helemaal leeg gehouden: dit was katerdagje. Ik wou geen kant op: het zou me, myself, netflix en de bank worden. Heerlijk. Nou, ik dacht het niet. Uiteindelijk moest ik toch even naar buiten. Sterker nog, ik moest naar de meubelboulevard om een nieuwe hanglamp te kopen voor één van de gastheren. Te genant. Ik zal je vertellen hoe dat gebeurde.

Cactus

Op vrijdagavond heb ik me keurig gedragen. Samen met mijn vrienden hadden we een mooi cadeau meegenomen voor de jarige job. Hij gaf aan wat mooie versieringen te willen voor in zijn huis. Aangezien ik deze man langer ken dan normaal vond ik dit een lastig verzoekje. Waar houden mannen van als versieringen? Kussens worden ze niet blij van. Dekentjes en schapenkleedjes denk ik ook niet. Ik weet zeker dat hij planten dood laat gaan voordat ze zelf uitgedroogd raken. We zijn daarom uiteindelijk gegaan voor een… cactus! Een cactus in een huisje. Is online heel makkelijk te bestellen en schijnt vrijwel niet dood te kunnen. Hij was er erg blij mee, en wij waren blij dat het een cadeautje was waar hij waarschijnlijk wel enige tijd van kan genieten.

Hanglamp

Tot nu toe klinkt dit allemaal prima, zou je denken. Nou, dat was het ook. Leuke avond, redelijk op tijd naar huis, amper een kater de dag erna. Op dag twee ging het echter heel wat minder goed. Wij gaven hem als cadeau een collectie drank wat we mee hadden genomen van de vakantie in Polen. Allemaal dingen waarvan wij aan de hand van het label geen idee hadden wat er in zat. Daarom hebben we alles getest. Door elkaar. Wat een waardeloos idee… Binnen een uurtje of drie waren we katjelam. Ik kan het me niet meer herinneren, maar volgen de overlevering (lees: een vriend die met de auto was), begon het met twister, en eindigde het met mij hangend in zijn lelijke, industriële hanglamp. Uiteraard was de lamp hier niet voor gemaakt, en de kap is gebroken. Oeps. Zodra ik dit hoorde ben ik zondag meteen naar de woonboulevard gegaan. Hadden ze geen leuke lampen meer! Voor niks mijn broek aan getrokken. Gelukkig heb ik eentje op internet gevonden die ik mooi vond en goed bij zijn huis paste. Deze heb ik meteen bij hem thuis bezorgd en hij vond hem gelukkig ook erg mooi. Het liep met een sisser af, maar  de volgende keer geen onbekende drank meer voor mij!