Home Algemeen Rug en nekklachten verminderen

Rug en nekklachten verminderen

0
Rug en nekklachten verminderen

Veel mensen hebben er last van, zeker als we wat ouder worden, rug en nekklachten. Een van de redenen hiervoor is dat velen van ons werken in kantoorsituaties waar we de hele dag achter de computer zitten. We doen dit niet altijd in een goede houding en dat kan voor rug en nekklachten zorgen. Maar er zijn nog vele andere factoren in het leven die kunnen bijdragen aan pijn in de rug en nek. In dit artikel bespreken we een aantal van deze oorzaken en slimme oplossingen om de klachten te verminderen.

Lekker slapen

Een van de belangrijkste aspecten voor een gezond en gelukkig leven is goede slaap. Wanneer we niet slapen kunnen we niet functioneren. Dit betekent dus dat een goed bed geen overmatige investering is. Ikzelf heb in Hong Kong een tijd op een slecht matras moeten slapen en dit kwam mijn productiviteit niet ten goede. Mijn vriendin kreeg last van haar rug en nek. Wanneer je in de ochtend wakker wordt met een pijnlijke rug of nek is het dus een goed idee om een beter matras en bed te kopen. Boxsprings zijn goede bed frames die het matras ondersteuning geven en de slaapervaring een stuk beter maken.

Goede werkhouding

Wanneer je op kantoor de hele dag achter een computer werkt is het logisch dat als je niet in een goede werkhouding je last van je rug gaat krijgen. Een van de grootste problemen is wanneer je voorovergebogen zit. Maar laat je niet gek praten. Vele mensen hebben het over de perfecte zithouding maar wat nog belangrijker is, is dat je vele verschillende houdingen aanneemt. Hoe je ook zit er zal altijd een deel van je lichaam zijn dat spanning ondervindt. Ga daarom vaak verzitten en sta ook nu en dan op om even te gaan wandelen of bewegen. Op deze manier minimaliseer je rug en nekklachten

Veilig sporten

Het is natuurlijk altijd een goed idee om veel te bewegen en sporten. Maar wanneer je gaat sporten zonder dat je en goede techniek en houding gebruikt zul je snel blessures oplopen. Wanneer je simpelweg naar de sportschool gaat en niet met hele zware gewichten werkt is de kans op blessures niet heel hoog. Maar als je met zwaardere gewichten werkt, of je beoefent contactsporten zoals voetbal of rugby, dan wordt de kans op blessures natuurlijk groter. Door veilig te sporten kun je de kans op rugklachten ook verminderen.