Home Mode Drie tips zodat je haar de winter overleeft

Drie tips zodat je haar de winter overleeft

0
Drie tips zodat je haar de winter overleeft

Voor veel mensen is hun haar heel belangrijk. De slogan ‘als je haar maar goed zit’, is niet voor niets verzonnen. Als je haar goed zit en gezond is, zit je automatisch lekkerder in je vel. En daarnaast zorgt gezond haar ervoor dat je ook in het geheel er verzorgd en mooi uitziet. Niet alleen in de zomer (door de zon) is het een kunst om je haar gezond te houden, maar ook in de winter. De kou kan namelijk voor heel veel problemen zorgen. Lees snel verder voor mijn tips zodat je haar de winter zal overleven.

Ga niet met nat haar naar buiten

Allereerst is het belangrijk dat je niet met nat haar naar buiten gaat. Zeker als de temperaturen onder het nulpunt liggen, is de kans groot dat je haar dan bevriest. Doordat het bevriest breekt het weer makkelijker af en dat is natuurlijk niet goed voor je haar! Daarnaast is dit ook voor je gezondheid van belang. Als je met nat en koud haar buiten loopt, word je namelijk heel snel verkouden. Het is dus zowel voor je haar als voor jezelf beter om het even te föhnen of de tijd te geven om te drogen. Als je écht niet anders kan dan met nat haar naar buiten, doe dan verstandig een muts op of een capuchon.

Verzorg het extra goed

Daarnaast is het belangrijk om in ‘moeilijke tijden’ voor je haar zoals veel zon of extreme kou, je haar goed te verzorgen. Bij je haar is het belangrijk dat je geen geld bespaart op haarproducten, want kwaliteit is hierbij echt duurder. Je hebt bijvoorbeeld hele goede kerastase producten voor elk type haar. Dit zijn hele exclusieve producten die gebaseerd zijn op wetenschappelijke kennis. Ze werken dus écht beter dan goedkopere of huismerk producten doordat ze jarenlang zijn getest en verbeterd.

Statisch haar… een eeuwig probleem

Tot slot is statisch haar voor veel mensen, waaronder ik, in de winter een probleem. Doordat het kouder wordt, zet je de verwarming hoger. En hierdoor is de lucht droger en dat zorgt voor statisch haar. Daarnaast kan een muts ook ervoor zorgen dat als je deze afzet je haar recht overeind staat. Gelukkig heb je hier ook veel goede spulletjes voor. Je kunt producten komen om het statische effect te voorkomen, of producten die het statische haar kunnen temmen zoals mousse of olie. En tot slot: maak je niet te druk erover, want iedereen heeft last van haarproblemen bij extreem weer!