Home Algemeen Hoe kies je de juiste game PC

Hoe kies je de juiste game PC

0
Hoe kies je de juiste game PC

Gamen, het is iets van tegenwoordig. Hoe kinderen vroeger buiten met elkaar speelde is niet meer van deze tijd. Bijna elk kind heeft wel een PlayStation en steekt hier dan ook graag veel tijd in. Wat je ook veel ziet is een game PC. Dit is, zoals de naam het al zegt, een computer speciaal gemaakt om te gamen. Je kan dit natuurlijk ook voor het web gebruiken en alles wat je op een normale computer ook kan, maar het heeft wel specifieke voordelen voor gamen. Een game PC hoort namelijk erg snel te zijn, sneller als een normale computer. Een game PC is zo perfect voor gamen dor de videokaart, de SSD en nog veel meer speciale elementen. Hier bespreken we alles over een game PC, wat het is en waar het aan moet voldoen!

De videokaart

Het begint allemaal bij de videokaart. Je kan de videokaart van een computer wel vergelijken met een kloppend hart. Zonder een videokaart is je computer niets. Deze kaart verwerkt namelijk alle visuele elementen die er in games voorbijkomen. Dat betekent dus ook dat hoe sneller de videokaart is, hoe mooier en vloeiender je game is tijdens het spelen. Om een game fatsoenlijk te kunnen spelen waarbij het beeld ook mooi is en blijft, heb je minimaal 30 maar het liefst zelfs 60 frames per seconde nodig. Per videokaart is het ook anders wat zijn eigenschappen zijn en daarom kiest elke gamer voor een andere videokaart.

De processor

De videokaart neemt de rol op zich om alle grafische taken op zich te nemen en zo neemt de processor de rol op zich voor het aansturen van de spelwereld. Denk hierbij aan de computergestuurde tegenstanders in een game en waar alle kogels in geschoten worden, etc. Zonder een processor kan je dus ook niet optimaal een game spelen en wordt het dus niets.

Het werkgeheugen

Zoals elke computer een geheugenkaart heeft, heeft een game PC er ook een. Een game PC heeft alleen wel een groter werkgeheugen nodig. Het werkgeheugen is in feite een kladblok voor je processor om belangrijke informatie op te openen.

De harde schijf

En dan last but not least: de harde schijf. Iedereen heeft een hekel aan vastlopende computers en lange laadtijden en gamers kunnen zich dit al helemaal niet veroorloven. Dit is dan ook de reden dat een game PC een goede harde schijf nodig heeft. Deze is standaard ingebouwd en dus geschikt voor gamers.