Home Business Een gepersonaliseerde fotoflyer als creatieve marketing

Een gepersonaliseerde fotoflyer als creatieve marketing

0
Een gepersonaliseerde fotoflyer als creatieve marketing

Al sinds ik me kan herinneren heb ik een passie gehad voor marketing. Coole reclame’s vielen me altijd op, en ik ben constant op zoek naar manieren iets op een creatieve manier over te brengen aan andere mensen. Na een studie in marketing en nu een baan bij een marketingbedrijf heb ik mijn droom dus waargemaakt. Vandaag neem ik jullie mee in een deel van de wereld van marketing door te schrijven over originele advertenties en marketing tools. Veel leesplezier!

 

De wereld van originele advertenties

Een van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen is om op Google te zoeken op guerrilla marketing of advertising. Dit houdt in dat het om advertenties en marketing gaat die onconventioneel zijn. Vaak heeft de advertentie ook een praktische toepassing, en willen mensen de advertentie zelf al gebruiken (dus nog niet eens het product of service dat geadverteerd wordt). Dat is voor mij het hoogtepunt van marketing. Iets creëren waar de ontvanger ook nog wat aan heeft naast dat het alleen maar een reclame is. 

 

Wat een fotoflyer precies inhoudt

Een fotoflyer is een van de laatste ontwikkelen op het gebied van originele en toepasbare reclames en advertenties. Een ander woord voor fotoflyer is gepersonaliseerde instant photo stickerframe. Dit is nogal een mondvol, maar als je kijkt naar wat de term eigenlijk zegt spreekt het voor zich. Een fotoflyer is dus een gepersonaliseerde foto die je instant kan uitprinten, en die zich bevindt in een stickerframe. Het is dus een variant op de klassieke polaroid foto! Het stickerframe wordt pas aangebracht nadat de foto is gemaakt. Dit stickerframe is volledige aanpasbaar naar de wensen van de adverteerder.

 

Een gepersonaliseerde fotoflyer is de ultieme advertentie

Deze gepersonaliseerde fotoflyer is in mijn ogen de ultieme advertentie voor een Nederlandse doelgroep. Nederlanders zijn gek op gratis spullen, dus een gratis foto van iemand maken en uitdelen werkt sowieso als een trein. Zeker omdat polariod foto’s vaak duur zijn en een instax camera vereisen is er niet veel aanbod in (gratis) polariods, maar wel veel vraag! Daarnaast zullen de ontvangers van hun foto’s deze gegarandeerd ergens ophangen, en dus je stickerframe zal zichtbaar worden voor een groot publiek. Betere marketing krijg je haast niet!

 

Een branded instax camera koop je hier

Als je dus voor jouw bedrijf deze manier van marketing ook wil toepassen, is het belangrijk om een branded instax camera te kopen. Deze camera print direct de gemaakte foto uit, maar plakt er dus een stickerframe overheen met jouw gewenste boodschap. Ook is er een andere versie van branded instax camera’s. Dit zijn camera’s waar alleen het exterieur van de camera een brand-print heeft. Dit maakt zulke camera’s een ideaal relatiegeschenk bijvoorbeeld!

 

Met fotoflyers en branded instax camera kun je dus nooit de plank misslaan!