Home Algemeen Manieren om je medemens gewaardeerd te laten voelen

Manieren om je medemens gewaardeerd te laten voelen

0
Manieren om je medemens gewaardeerd te laten voelen

Er zijn mensen in je leven die veel voor je betekenen. Misschien is het je moeder die nog altijd je was doet ook al woon je al uit huis, misschien is het de buurman die op je kat past als je op vakantie bent. Of is het die lieve collega die je helpt die deadline toch nog krap wordt? Zulke personen betekenen veel voor je. Het is echter soms moeilijk om deze personen te laten begrijpen wat je voor hun betekent. In deze blogs geef ik een aantal mogelijkheden om de lieve personen in je leven gewaardeerd te laten voelen.

Bedankt chocolade

De meeste mensen houden wel van chocolade. Zodoende zullen chocolade bedankjes altijd wel gewaardeerd worden. Vind je alleen bedankt chocolade niet voldoende om je waardering te laten spreken? Schrijf er dan een kaartje bij waarom jij voelt dat deze persoon zo belangrijk voor je is. Mensen vinden het vaak fijn om een complimentje te krijgen en vinden een kaartje een persoonlijke touch geven aan het cadeautje.

Uit eten

Als je iemand uitgebreid wilt bedanken, kan je diegene natuurlijk ook uitnodigen om mee uit eten te gaan. Dan kan je kiezen om bij een bekend restaurant te gaan eten die jouw al vaker goed eten geserveerd heeft, maar het is ook leuk om die persoon een restaurant uit te laten kiezen. Zo leer je weer een nieuwe plek kennen en weet je dat diegene ook zal slagen in het gekozen restaurant. Ook is het mogelijk om een cadeaubon te geven waarmee diegene met een persoon naar keuze mee uit eten kan gaan. Als je een dergelijke bon niet persoonlijk genoeg vindt en graag je kookkunsten wilt laten zien, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een etentje te organiseren voor die personen.

Uitnodigen op de koffie

Voor veel oudere mensen zijn kleine gesprekken een heel belangrijk onderdeel van hun dagelijkse leven. De meeste oudere hebben geen enorm hectisch leven meer. Zodoende waarderen zij het als je tijd vrijmaakt om iets leuks te doen of om een gesprek aan te knopen. Het uitnodigen van iemand op de koffie lijkt misschien iets van vroeger, maar is nog steeds een teken dat je tijd wilt maken voor iemand en voor gezelligheid. Ook als je zelf een hectisch leven hebt, is het belangrijk om tijd te maken voor rust. Een wekelijkse koffie of thee-afspraak kan zodoende een goede toevoeging zijn aan je drukke planning. Daarnaast is het ook fijn om met iemand te kunnen kletsen.