Home Business Een nieuwe laptop financieren, hoe kun je dat doen?

Een nieuwe laptop financieren, hoe kun je dat doen?

0
Een nieuwe laptop financieren, hoe kun je dat doen?

Als jij een nieuwe laptop nodig hebt, bijvoorbeeld voor je opleiding, dan zie je dat een laptop enorm veel geld kan kosten. Niet iedere student heeft het nodige bedrag ook daadwerkelijk op zijn of haar rekening staan en dat is zeker niet gek. Als student heb je namelijk veel kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen van de huur of je collegegeld. Ook heb je naast je studie natuurlijk weinig tijd om te werken. Een laptop van meer dan duizend euro neemt dus echt een flinke hap uit het budget. Als jij geen nieuwe laptop kan betalen, dan hoef jij je daar zeker niet voor te schamen aangezien meer mensen in hetzelfde schuitje zitten. Hier vind je meer informatie over hoe jij een laptop toch kan financieren waardoor je wel kan starten met de opleiding die je wilt volgen. Het zou namelijk ook erg jammer zijn als je een bepaalde opleiding niet kan volgen doordat je geen geld hebt voor een laptop, terwijl deze opleiding misschien wel je droom is.

 

Een laptop huren 

Als student heb je altijd de mogelijkheid om een laptop te huren, maar dat is niet altijd de beste keuze die je kan maken. Je zult namelijk nooit eigenaar worden van de gehuurde laptop en daarnaast zit je vaak vast aan vervelende contracten voor een aantal jaren. Daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade aan de laptop. Als jij de laptop laat vallen, dan moet jij de volledige kosten van de reparatie betalen en soms zijn deze even hoog als de aanschafprijs van de laptop. Het huren van een laptop is alleen handig als een contract elke maand op te zeggen is, maar partijen die dat aanbieden zie je helaas maar heel weinig. 

 

Refurbished laptop 

De laatste optie die je hebt, is het aanschaffen van een refurbished laptop. Een refurbished laptop is namelijk een tweedehands laptop die volledig nagekeken is door verschillende partijen. Je krijgt er daarom vaak ook voor enkele maanden of soms zelfs jaren garantie bij en dat is natuurlijk zeer fijn. Als er iets mis is met de laptop, dan kan je de laptop gewoon weer terugsturen naar de verkoper. Een refurbished laptop is altijd goedkoper dan een nieuwe laptop, terwijl ze beiden in dezelfde staat verkeren. Je kan dus altijd beter een refurbished laptop kopen, ook als je de volledige kosten van de laptop wel kunt dekken.