Home Interieur Is je kamer toe aan een verbouwing?

Is je kamer toe aan een verbouwing?

0
Is je kamer toe aan een verbouwing?

Heb je ook wel eens dat je naar je kamer kijkt en denkt “ik ben deze inrichting meer dan zat”? maar je weet bij god niet hoe je je kamer zou kunnen veranderen qua indeling? Ik ben ook weleens op zo een punt geweest in mijn leven, toen heb ik de dag daarna heel impulsief mijn kamer een andere kleur geverfd , spullen bij de Ikea gekocht en binnen een anderhalve week zag mijn kamer er heel anders uit. Goed zou je denken, maar lang heeft het niet geduurd. Nu is mijn kamer weer toe aan een verandering, omdat ik niet goed de tijd ervoor had genomen om mijn kamer mooi in te richten. De paarse muur is nog steeds te zien door de witte verf. Niet mooi dus. Maar om dit te voorkomen voor andere geef ik in deze blog een aantal tips.

Het begin

Kijk eerst wat je nou niet zo mooi vind aan je kamer. Is het de kleur van je muur? Je plafond? Of de inrichting van je kamer? Of is het alles? Dat kan natuurlijk ook. Als dat het geval is en je dus je gehele kamer gaat verbouwen is het belangrijk om eerst je kamer leeg te halen. Dit heb ik dus niet gedaan waardoor al mijn spullen helemaal onder de verf zaten. Plaats om dit te voorkomen oude kranten op de vloer, zodat je vloer niet vies word. Mocht je vloer alsnog vies worden , kun je terpentine gebruiken om die ermee schoon te maken.

Het verven van de kamer

Om te beginnen met verven moet je natuurlijk wel weten wat voor verf je nodig hebt, de hoeveelheid en de kleur. Misschien is de kleur van je huidige muur rood en wil je er wit overheen. Dat gaat lastig worden dus heb je een hele dikke verf nodig. Voor alle benodigdheden die je nodig hebt voor het verven kan je kamer kun je terecht bij de gamma ,praxis en kwantum bijvoorbeeld. Bij deze winkels kun je ook terecht voor advies.

Het inrichten

Na het verven komt het inrichten. Misschien heb je nieuwe verlichting nodig. Maar ben je niet opzoek naar zo ’n oude lamp. Wat tegenwoordig steeds meer gekocht word is de led spot. Deze geeft mooi en goed licht af , die in de muur van je kamer kan worden ingebouwd.  Mocht je niet zoveel geld uit willen geven, kun je ook bij diverse webshops terecht voor leuke woonartikelen.