Home Algemeen Je woonkamer opnieuw inrichten is nog nooit zo leuk geweest!

Je woonkamer opnieuw inrichten is nog nooit zo leuk geweest!

0
Je woonkamer opnieuw inrichten is nog nooit zo leuk geweest!

Nu we steeds meer tijd thuis aan het doorbrengen zijn kunnen dingen je in huis steeds meer gaan irriteren. Zo ben je misschien wel niet meer blij met je bed of is de bank in de woonkamer aan vervangen toe. Of je wilt het meteen groots aanpakken en meteen een hele ruimte herinrichten. Geloof ons als we zeggen dat je niet de enige bent en geloof ons ook als we je vertellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Dus wil jij je binnenkort je woonkamer een flinke make-over geven? In dit blog hebben we een aantal tips voor je over op welke manier je dit het best kan aanpakken.

Wat moet weg?

Wanneer je de woonkamer opnieuw wilt gaan inrichten is het goed om te kijken naar welke onderdelen je echt weg wilt hebben. Misschien vind je de bank te groot geworden of juist te klein om ben je niet meer blij met de tafel in de eetkamer. Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld een stoel kapot is en je ze dus allemaal wilt vervangen. Ook de muur op de kleur of de vloer kunnen voor je gevoel niet meer voldoen aan wat je wilt. Bedenk dus eerst goed wat er weg moet én wat je er voor in de plaats wilt hebben.

Nieuwe meubels?

Ga je kijken voor nieuwe meubels? Zorg dan altijd dat je weet welke maat je moet hebben. Zeker als je meubels online gaat kopen is dit heel belangrijk omdat je de meubels dan pas ziet als je ze in huis hebt. Weet je niet gaat wat je precies wilt? Probeer dan eerst eens naar een fysieke winkel te gaan en kijk gewoon wat rond. Hier kan je de broodnodige inspiratie op doen en het meubel later altijd alsnog online bestellen. Denk ook goed na over wat voor type meubel je wilt aanschaffen. Zo biedt een hoekbank bijvoorbeeld veel ruimte maar je woonkamer kan er ook weer kleiner door ogen. Ook bepaalde materialen zijn niet altijd even fijn voor als je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren hebt.

Welke stijl?

Misschien heeft je woonkamer wel al een bepaalde woonstijl of wil je graag juist een (nieuwe) woonstijl in je woonkamer introduceren. Voor welke stijl je kiest is natuurlijk helemaal persoonlijk maar let er wel op dat je stijlen niet door elkaar gaat mixen. Een houten eetkamerstoel bestellen en deze combineren met een ander soort hout kan nog wel eens wat spannend zijn. Probeer dus een beetje te kijken naar de verschillende stijlen en probeer er daar eentje van als rode draad te gebruiken in je re-styling.