Home Algemeen Op vakantie, maar waar heen?

Op vakantie, maar waar heen?

0
Op vakantie, maar waar heen?

Datum prikken

Ik vind het zelf elke keer een spannend proces. Zo rond het nieuwe jaar, wanneer het koud is, beginnen de kriebels te komen. Ik wens mezelf in een tropisch oord waar ik niet door de sneeuw hoef te ploeteren. Dan beginnen allerlei vakantie bestemmingen door mijn hoofd te spoken. Fantaseren is leuk, maar als je dan echt een vakantie gaat boeken moet je met een aantal dingen rekening houden. Denk je bijvoorbeeld aan een weekje zon, of drie weken de jungle in? Als eerste is een periode prikken erg handig. Twee weken op vakantie? Richt je pijlen op een periode van 3 á 4 weken waar die vakantie in moet vallen. Door je direct vast te bijten op specifieke dagen voor vertrek en aankomst loop je misschien wel die droomvakantie mis. Lees blogs, bezoek YouTube of gebruik een reisbureau om inspiratie op te doen.

Met wie reis je?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met jouw reisgenoten. Goed, als je alleen reist is het minder relevant, maar hier nemen we even aan dat je niet alleen reist. Reis je als een stel, een gezin, met de vriendengroep of misschien alleen? De mensen waar je mee reist, of het gebrek daaraan, maakt sommige plekken praktischer dan andere. Informeer naar de wensen van anderen en probeer het beste van alles te zoeken. Willen mensen een all-inclusive trip met tour guide en alles erop-en-eraan?  Als je alleen reist, wil je je comfort-zone uit of gewoon even honderd procent rust aan je hoofd? De eerste factor waar mensen aan denken is de temperatuur. Probeer meer informatie van reisgenoten te achterhalen dan alleen “zon zee en strand”!

Last but not least: het budget

Hopelijk heb je een budget opgesteld voor wat de vakantie mag kosten. Als je in je eentje bent is dat nog niet zo lastig. Echter, met een groep mensen met verschillende financiële situaties, kan dat nog knap lastig zijn. Strooi niet met extravagante ideeën als je weet dat één van je reisgenoten daar het geld niet voor heeft. Ga na wat voor niveau van luxe iedereen gewend is. Sommige mensen maakt het niet zoveel uit en vinden een tentje prima. Anderen zullen uitsluitend luxe hotels willen. Qua vervoer, hoe meer mensen in de auto mee kunnen, hoe goedkoper het wordt. Dit omdat de brandstof en onderhoudskosten van een auto door meerdere mensen gedeeld kan worden. Als je in je eentje reist is vliegen weer relatief voordelig, kijk ook zeker continu rond bij last minute vakantie deals, Ik raad je aan om alle genoemde punten aandacht te geven. Op deze manier is het erg lastig om een verkeerde bestemming te kiezen, en is de opzet voor een memorabele vakantie daar.