Home Business Het nieuwe werken is flexibel werken

Het nieuwe werken is flexibel werken

0
Het nieuwe werken is flexibel werken

Het nieuwe werken je hoort er leest er steeds vaker over. Allerlei nieuwe werkmethodes die de productiviteit en het welzijn van werknemers moeten verhogen. Werkgevers experimenteren volop. Hier lees je een aantal interessante trends op het gebied van het nieuwe werken.

Dé flexwerkplek

Dat de manier waarop mensen werken verandert, is ook te zien aan de opkomst van de flexwerkplek. Flexwerkplekken ontstaan overal in de steden. Het zijn ware broedplaatsen voor het opbouwen van een sterk netwerk. Veelal jonge ondernemers en freelancers maken gebruik van de flexibele werkplekken. Wanneer het hen uitkomt kunnen ze voor een betaalbaar tarief gebruik maken van de gezamenlijke werkruimtes. De gezamenlijke werkruimtes zijn van alle gemakken voorzien. Een stabiele internetverbinding, voldoende werkplaatsen, vergaderruimtes en vaak ook nog een lounge. Flexwerkplekken zijn vaak hippe plekken die ook qua interieur een innovatieve uitstraling hebben. Kan jij ook een flexibele werkplek gebruiken waar je talentvolle mensen kan ontmoeten probeer het dan eens. Bij webshoplocatie.nl vind je een ruim aanbod.

Flexibele werktijden

Ook de werktijden waarop mensen werken verandert steeds meer. Organisaties die nog vasthouden aan de standaard 9 tot 5 werkindeling zijn stoffig en saai. Deze organisaties zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig begrijpen organisaties hun werknemers steeds beter. Werknemers krijgen steeds meer speling om hun dagindeling te bepalen. Als jij liever eerst gaat sporten alvorens je aan de slag gaat. Dan is dat geen probleem zolang jij je uren maar maakt. Dit kan dus betekenen dat je in de avond nog wat uurtjes werkt. Als jij hier zelf voor kiest en zodoende meer uit je dag haalt is het voor zowel werkgever als werknemer een absolute win-win situatie. Organisaties willen tevreden werknemers. Door ze flexibiliteit te bieden zullen medewerkers ook bereid zijn een stapje extra te zetten indien nodig.

Thuiswerken

Een logische gevolg van flexibele werktijden is thuiswerken. Steeds meer werkgevers bieden werknemers de mogelijkheid om een x aantal dagen in de week thuis aan de slag te gaan. Met name voor werknemers met kinderen is dit ideaal. Taken die prima vanaf de laptop thuis te doen zijn maken het mogelijk om nog wat tijd met de kinderen door te brengen. Zo is het voor werkende ouders ook mogelijk om een keer de kinderen van school op te halen of de kinderen naar het voetbal of dansen te brengen. De levenskwaliteit van werknemers gaat omhoog. En vooral de moderne medewerker hecht hier veel waarde aan. Ten koste van alles carrière maken is niet meer de enige prioriteit.