Home Business Veiligheid voorop

Veiligheid voorop

0
Veiligheid voorop

Beveiliging wordt doorgaans gedaan met camera’s en met een gewoon alarmsysteem. In de meeste gevallen is een alarmsysteem beperkt tot bewegingsdetectoren met een sirene en een flitser en soms met melding naar een alarmcentrale. Camera’s maken beeldopnames vanuit verschillende hoeken van een pand. Deze maatregelen bleken niet afdoende om de criminelen te stoppen: de dealers bleven niet gevrijwaard van inbraken en ramkraken. Er waren namelijk mogelijkheden om de beveiliging te omzeilen. Door het gezicht onherkenbaar te maken door het dragen van bivakmutsen en/of capuchons waren criminelen onherkenbaar en niet te vinden door de politie. Bij het afgaan van een alarm wordt de politie gebeld en komt om te controleren, maar dit kost tijd. In deze tijd kunnen inbrekers hun slag al geslagen hebben.

Rolluik

Om een eind te maken aan de reeks inbraken en ramkraken, stelden de verzekeraars in eerste instantie rolluiken voor. Rolluiken worden vooral gebruikt voor het beveiligen van winkels en bedrijven. Het aanbrengen van rolluiken vraagt om een bepaalde discipline. Iedere keer als u uw pand of huis verlaat moeten de rolluiken dicht zijn, anders heeft de investering weinig zin. Ook gaat het open karakter weg van een winkel of huis wanneer er een rolluik is.Qua beveiliging is een rolluik niet optimaal. Rolluiken zijn gemaakt van staal of polycarbonaat (een onbreekbaar glas). Daardoor zijn ze moeilijk te doorbreken, maar het is zeker niet onmogelijk. Als inbrekers deze rolluiken zien weten ze dat het tijd gaat kosten om het pand binnen te komen. Een rolluik levert een vertraging op van 5 minuten. Zodra het rolluik opengebroken is, hebben de inbrekers vrij spel.

Mistgenerators

Een mistgenerator kan op meerdere manieren geactiveerd worden. U kunt uw mistgenerator aan een alarmsysteem koppelen en onderdeel maken van een beveiligingssysteem. Zodra er hierbij een activatie optreedt, activeren de mistmachines. Een dergelijke koppeling zorgt ervoor dat niet alleen uw pand binnen luttele seconden vol mist staat, ook de hulpdiensten kunnen gelijk ingeschakeld worden. Een mistmachine is in staat om de winkel binnen 10 seconden te vullen met een mist. Deze mist heeft een dichtheid van 50 centimeter. Hierdoor kunnen criminelen voor 10 minuten lang geen hand voor ogen zien. Het effect: de criminelen blijven weg. De mist die door de mistgeneratoren wordt uitgestoten is compleet onschadelijk maar wel onhandig. Op deze manier blijven uw spullen in de oorspronkelijke staat. Ze beschadigen dus niet. Met een mistmachines hoeven er geen luiken voor ramen meer geplaatst te worden waardoor het open karakter behouden blijft. Een win-win situatie.