Home Algemeen Parkeren 101

Parkeren 101

0
Parkeren 101

Er zijn veel mensen die dit probleem ook kennen. Toen je nog op rijles zat was parkeren een makkie. Je had een speciaal trucje geleerd van je rijinstructeur en hier lukte het bijna altijd mee. Maar nu je zelf aan het rijden bent in een andere auto, is het ineens niet meer zo makkelijk en moeiteloos als eerst. Wat in je lesauto wel allemaal kan, kan in een andere auto misschien niet. Dit komt waarschijnlijk door de verschillende afmetingen. Nu wordt het dus tijd om te leren hoe je een auto echt goed in kan parkeren.

Laten we beginnen met achteruit inparkeren in een parkeervak. Zorg eerst dat het plekje dat je hebt gevonden groot genoeg is voor je auto. Dit maakt alles al een stuk makkelijker. Kijk goed om je heen en rij ongeveer 3 vakken verder dan het vak waar je wilt parkeren en zorg dat er ongeveer 1 meter tussen de achterkant van je auto en het vak zit. Sta even stil en kijk goed in je speigels. Dit doe je in de volgende volgorde: binnenspiegel, linker buitenspiegel, rechter buitenspiegel. Vervolgens kijk je over je rechterschouder. Je kan deze volgorde ook gebruiken tijdens het parkeren om een goed beeld te schetsen van de ruimte om je heen. Rij nu langzaam achteruit en stuur naar rechts. Doe dit in één vloeiende beweging. Als alles goed is gegaan sta je nu netjes in het parkeervak. Als je nog een beetje scheef staat kan je dit corrigeren door nog een keer te steken.

Mocht je het gevoel hebben dat je niet genoeg kan zien tijdens het parkeren, dan is het een goed idee om eens te kijken naar het gebruik van een draadloze achteruitrijcamera. Een weaco camera is hier een goed voorbeeld van. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je op een andere auto inrijd.