Home Mode Heren opgelet, winter is coming!

Heren opgelet, winter is coming!

0
Heren opgelet, winter is coming!

Het blijft lastig: kleding voor mannen shoppen. Veel partners en moeders moeten zich hier wel in vinden, maar ook de mannen zelf. Shoppen is voor vele vrouwen een grote hobby, maar mannen zijn hier meestal niet per se weg van. Die plannen liever elk seizoen één shopsessie in waar ze gelijk alles in kopen wat ze nodig hebben, en klaar is kees. Herenkleding heeft daarentegen wel meestal een fijn, simpel en klein assortiment wat alles net wat gemakkelijker maakt. Nu de winter langzamerhand steeds meer doorzet, is het toch weer hoognodig om de kledingkast te vullen met wat warme items. Maar wat is nou hip nu?

Houthakker blouse

Dit is een item wat eigenlijk vaak elke herfst en winter wel weer terugkomt. Je kan zo’n houthakkers blouse aanschaffen in een overhemd fit, maar tegenwoordig in veel meer materialen. Voor de winter kan je bijvoorbeeld beter een dikker en warmer materiaal aanschaffen. Tegenwoordig heb je er zelfs jassen van!

Sweater weather

Een trend die elk jaar terugkomt en misschien ook wel geldt voor het hele jaar in herenkleding: sweaters en hoodies. Het is een nummer 1 voor vele en ook wel de meest comfortabele keus in de kou. Elk kledingmerk heeft tegenwoordig een groot assortiment sweaters en hoodies omdat het simpelweg elk jaar en elk seizoen wel wordt aangeschaft.

Tip: koop een maat groter dan je oorspronkelijke maat. Je hoeft er niet in te verzuipen, maar een beetje ruim kan veel lekkerder zitten dan strak langs je lichaam. Ziet er ook een stuk nonchalanter uit!

Schoenen

Je moet er maar mee om kunnen gaan: witte schoenen. In de herfst en in de winter draag je (misschien onbewust) sneller donkere kleuren. Zo’n lichte sneaker aan je voet maakt elke donkere outfit even iets frisser. Als je van jezelf weet dat je niet erg goed bent met lichte schoenen kan je rekening houden met het materiaal. Een stoffen schoen is lastiger schoner te krijgen dan een leren schoen. Ook is een leren schoen veel warmer…

Accessoires

Bij het woord accessoires wordt er al snel gedacht aan een vrouw, zoals sieraden. Maar er is ook een breed assortiment met accessoires voor herenkleding. Sjaals en mutsen vallen hier ook onder en niemand zegt in de kou die eraan zit te komen nee tegen een lekkere sjaal. Wat je elke winter vaker voorbij ziet komen zijn mannen met beanies. Het wordt vaak geassocieerd met “hipsters”, maar je kan het ook makkelijk combineren met een wat stijlvollere style.