Home Algemeen Woningrenovatie, wat heb ik nodig?

Woningrenovatie, wat heb ik nodig?

0
Woningrenovatie, wat heb ik nodig?

Heb jij zojuist een bestaande woning gekocht, maar moet hier nog veel aan gebeuren? Dan is het verstandig om te kijken naar wat hier allemaal bij komt kijken. Het renoveren van een woning aan de binnen- en buitenkant, is vaak nog een flinke klus. Zo kan het voorkomen dat het dak vervangen moet worden, waardoor de kosten al snel hoog oplopen. Wil jij je dak renoveren, maar heb je geen idee wat voor soort dak je nodig hebt? Lees dan vooral verder!

 

EPDM daken

Bij aanbouwprojecten worden de daken vaak met EPDM gelegd. Doordat een aanbouw in de meeste gevallen een recht dak heeft, is het nodig om dakpannen te plaatsen EPDM is in dat geval het juiste type dak, maar wat is EPDM eigenlijk? EPDM is de afkorting van ‘’Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer’’. Dit is een groep van synthetische rubbers en elastomeren. EPDM is dus een rubbersoort die tegen vrijwel elke denkbare belasting goed kan Hierdoor wordt EPDM rubber veel gebruikt voor platte daken.

 

EPDM daken kunnen over het algemeen niet tegen chloor. Het is dus belangrijk om tijdens het schoonmaken geen gebruik te maken van chloorhoudende middelen. Wil jij EPDM kopen? Dan is het verstandig om te kijken naar hoeveel vierkante meters jij nodig hebt. Indien gewenst kun je het EPDM dan op maat laten maken. 

 

EPDM daken op maat bestellen

Zodra jij net een aanbouw hebt laten bouwen of het dak aan vervanging toe is, kan het verstandig zijn om jouw EPDM dak op maat te laten maken. Doordat je dit op maat laat maken, zal het dak er strak en netjes uit komen te zien. Daarnaast weet je zeker dat je geen materiaal verspilt. Hierdoor belast je het milieu dus ook minder. EPDM dakbekleding is overigens ook één van de duurzaamste opties om je dak te bekleden. Dit komt doordat het minstens 50 jaar meegaat. Dit wil zeggen dat jij maar 1 keer deze kosten dient te betalen. 

 

EPDM folie

EPDM folie wordt gebruikt voor het bedekken van de daken. Het beschermt je dak tegen vocht, maar het ziet er ook strakker uit. Deze dakbedekking is zwart van kleur en biedt genoeg bescherming voor jouw dak. Als je deze dakbekleding wilt aanschaffen, is het belangrijk om EPDM folie aan te schaffen. Je hebt de mogelijkheid om dit op maat aan te schaffen, maar je kunt ook een aantal rollen aanschaffen. Door het aankopen van een aantal rollen, ben je in de meeste gevallen duurder uit. Bovendien verspil je in dat geval materiaal als er veel overblijft. je vaak duurder uitzijn. Laat daarom het EPDM folie op maat maken!