Home Business Ervaar de vele voordelen van investeren in vastgoed

Ervaar de vele voordelen van investeren in vastgoed

0
Ervaar de vele voordelen van investeren in vastgoed

Bij investeren in vastgoed komt veel kijken. Ook wanneer je kiest voor tijdelijke verhuur eigen woning. Zo is het bij een investering in onroerend goed mogelijk om een beleggingshypotheek te krijgen. Hoe zit dit precies? Je leest het antwoord in dit artikel.

Waarom investeren in vastgoed?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te investeren in vastgoed. Je wilt bijvoorbeeld rendement halen uit de huuropbrengst en de meerwaarde van het pand. Voor het verkrijgen van de huuropbrengst hoef je weinig te doen. Het is wat dat betreft een passief inkomen. Met het geld dat je verdient kun je eventueel nieuwe investeringen doen. En er zijn meer redenen om te investeren in vastgoed:

  • Het beschermt tegen inflatie. Vastgoed is namelijk niet inflatie gevoelig.

  • Je kunt er een vrij hoog rendement uit halen.

  • Het is fiscaal aantrekkelijk. Zo subsidieert de overheid het eigen bezit van vastgoed.

  • Je investeert in grond en/of het pand, dat blijft. Het is iets tastbaars.

Tijdelijk verhuur eigen woning

Er kunnen ook redenen zijn om een woning tijdelijk te verhuren. Je gaat bijvoorbeeld voor een bepaalde periode naar het buitenland. Het is dan een goed idee om je woning te verhuren. Iemand let op jouw huis én je ontvangt huurinkomsten.  En een eigen woning verhuren brengt meer voordelen met zich mee:

  • Je woning raakt niet in verval, want er zijn mensen die er op letten.

  • Het is veiliger, want er wonen mensen in jouw huis. Daardoor is de kans op inbraken kleiner.

  • Je houdt je eigen woning in Nederland. Na je reis naar het buitenland heb je meteen weer een woning.

Investeringshypotheek

Soms is het bij investeren in vastgoed mogelijk om een investeringshypotheek te krijgen. Dit is een hypotheek die je krijgt van een bank of geldverstrekker op uw onroerend goed. Wat er gebeurt, is dat zij de rente en de duur van de hypotheek bepalen op basis van jouw inkomsten en uitgaven. Vervolgens bepalen ze aan de hand van bepaalde factoren of er een hypotheek wordt verleend.

Huur verhogen: mag dat?

De meeste mensen in onroerend goed willen hun huurinkomsten omhoog krijgen. In Nederland mag de huurder een keer per jaar de huur met een bepaald percentage omhoog gooien. Er geldt echter wel een maximum. Het komt niet voor dat je het ene jaar 600 euro huur betaalt, en het volgende jaar opeens 1500 euro.

Hypotheek afbetalen

Bij het investeren in onroerend goed is de bovengenoemde hypotheek meestal voor een bepaalde tijd. Dit betekent dat de hypotheek een heel jaar, anderhalf jaar, half jaar of wat dan ook duurt.  Daar worden van tevoren afspraken over gemaakt. Je moet dat bedrag dus elk jaar betalen totdat je de hypotheek hebt afbetaald.