Home Mode Drie tips voor het online shoppen

Drie tips voor het online shoppen

0
Drie tips voor het online shoppen

De wereld is in de afgelopen decennia behoorlijk gedigitaliseerd. We kunnen tegenwoordig bijna alles met onze telefoon, laptop of tablet. We bellen hiermee, maar kijken bijvoorbeeld ook onze tv-programma’s hierop. En wat bij deze digitalisering niet te vergeten valt is de online shoppings-wereld. Vroeger moest je gewoon nog de deur uit om een fiets, bezem of shirt aan te schaffen. Maar tegenwoordig kan je dit allemaal online via een van je apparaten bestellen en dan heb je het zelfs de volgende dag in huis. Best wel gek eigenlijk, maar iedereen doet het. Daarom heb ik voor jullie drie tips om zo goedkoop en efficiënt mogelijk te online shoppen.

Veel te veel keuze

Mijn eerste tip is om zo goed mogelijk de prijzen te vergelijken op internet. Omdat er zo veel keuze is aan producten, is er ook veel concurrentie. Als het ene bedrijf dus een telefoonabonnement aanbiedt voor 25 euro, zal het niet lang duren voor een ander bedrijf met een goedkopere prijs komt. Vooral voor grote aankopen, zoals inderdaad telefoons of bijvoorbeeld vliegtickets, heb je hele goede vergelijkingswebsites. Deze websites vergelijken alle aanbieders met elkaar en vertellen jou waar je de goedkoopste prijs kan krijgen. Super handig dus! En omdat deze websites al het werk voor je doet, hoef je niet meer zelf alle websites af te gaan naar de beste prijs. Een kleine moeite dus om even op deze websites te kijken voordat je iets gaat aanschaffen. En hoe kan je deze websites vinden? Google even het product wat je wil kopen, zoals bijvoorbeeld ‘mobiele telefoon vergelijken’, en dan verschijnen ze vanzelf bovenaan je zoekresultaten.

Korting, uitverkoop, outlet

Mijn tweede tip is om goed de korting, uitverkoop en outlets in de gaten te houden als je een specifiek product wil hebben. Omdat er namelijk zo veel concurrentie is en omdat de kledingmarkt nu veel sneller beweegt (sneller nieuwe collecties en producten), gooien websites heel vaak dingen in hun sale-afdeling. Soms kan je zelfs een melding instellen als iets afgeprijsd is. Dit is dus heel handig als je graag dat ene jurkje wil, maar hem net iets te duur vindt. Ook kan je op verschillende websites kortingen krijgen zoals studentenkorting of als ze een actie hebben. Dit is zeker de moeite waard om even te onderzoeken, want vaak komt deze korting nog bovenop de korting die een bepaald artikel al heeft (doordat dit bijvoorbeeld in de sale is).

Maar: hou je rekening in de gaten

Tot slot is mijn laatste tip om wel je bankrekening in de gaten te houden. Door alle kortingsacties en aanbiedingen zijn veel mensen geneigd om veel meer te kopen dan ze eigenlijk kunnen betalen. Natuurlijk denk je dat dit jou niet zal overkomen, maar pas op want een online aankoop is heel makkelijk en snel gemaakt! Gelukkig kan je tegenwoordig producten ook makkelijk terugsturen. Maar het is natuurlijk veiliger als je voordat je een (grote) aankoop doet even op je bankrekening kijkt of hier wel de ruimte voor is. En als je weet dat je snel verleid wordt, is het misschien beter om gewoon naar de winkel te gaan…