Home Algemeen Het aanschaffen van een nieuwe fiets

Het aanschaffen van een nieuwe fiets

0
Het aanschaffen van een nieuwe fiets

Een fiets kopen. Het is soms even een investering, maar vaak wel een eenmalige. Om lang plezier te hebben van dezelfde fiets, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Bij het aanschaffen van een fiets, moet je over een paar dingen nadenken. Denk bijvoorbeeld aan, wil je een nieuwe fiets of een oude fiets aanschaffen? Wat is de reden dat je een nieuwe fiets nodig hebt, ga zo maar door. Ook de grootte van de fiets speelt een grote rol bij welke fiets bij jou past. Wij geven je vandaag wat tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe fiets.

Nieuwe of oude fiets

Voordat je begint aan de zoektocht naar een nieuwe fiets, moet je jezelf afvragen of je een nieuwe of een tweedehands fiets wilt. Dit kan je baseren op een aantal factoren. Ga je op jezelf wonen in een grote stad en wil je een fiets waardoor je makkelijk van plek naar plek komt? Dan is het uiteraard zonde om een gloednieuwe fiets aan te schaffen. Het risico in de grote stad dat je fiets gestolen wordt is ook een stuk groter als dat je je fiets in een schuur kunt zetten. Als je de fiets wilt gaan gebruiken voor dagelijks en intensief gebruik, dan is het natuurlijk verstandig om voor een nieuwe fiets te gaan. Het is een feit dat een nieuwe fiets idealer is voor lange afstanden in plaats van een tweedehands fiets.

Frame

Het is voor iedereen zijn lichaam anders welke frame fiets goed bij je past. Daarom is het aanschaffen van een fiets op online platform niet een handig idee. Je kan beter naar een fietsenwinkel en advies vragen. Zo kan je verschillende fietsen uitproberen en een test ritje maken. Zo voel je zelf ook welke fiets je het fijnst vindt fietsen.

Zadel

Wat misschien wel het belangrijkste aan een fiets is, is dat het zadel lekker zit. Hier zit je tenslotte de hele tijd op en moet daarom prettig zitten. Dit is ook een kwestie van uitproberen.

Soort fiets

Je hebt allerlei verschillende soorten fietsen. Denk aan een oma fiets, een opa fiets, een standaard fiets, etc. De meest bekende fiets die je voorbij ziet komen is een oma fiets. Dit is een standaardmodel. Het is het meest bekende en populaire model voor de dames. Vaak is een oma fiets niet erg voordelig, aangezien het ontzettend stevige fietsen zijn.