Home Business Zoeken naar werk

Zoeken naar werk

0
Zoeken naar werk

Stel, je hebt geen diploma. Dan is het lastig om werk te vinden. Een goede baan als je houdt van buiten werken is verkeersregelaar. Hiervoor heb je namelijk geen diploma nodig. Maar je kan het niet zomaar worden. ALs je het wilt worden, dan kan je het beste naar een uitzendbureau.

Wat heb je nodig

Verkeersregelaars werken zowel privaat als publiek. Als er bijvoorbeeld aan de weg wordt gewerkt moeten mensen begeleid worden door de nieuwe verkeerssituatie. Maar ook bij grote evenementen zijn verkeersregelaars in trek. Als je mensen wilt laten parkeren op een manier waardoor niet het hele grasveld een grote bende is halverwege de dag, dan heb je iemand nodig die daarbij kan helpen. Hoe leer je nu om een verkeersregelaar te worden? Daarvoor moet je een cursus volgen. Gelukkig bieden uitzendbureaus die verkeersregelaars regelen vaak de cursus gratis aan. Deze duurt drie dagen, en is vooral theoretisch. Dat is niet altijd makkelijk, maar geeft je wel een job. Bovendien staat het goed op je cv als je cursussen gevolgd hebt. Het laat zien dat je bereid bent te groeien.

Cursus

Wat je leert op de cursus is in ieder geval de verkeerslessen. Als je je rijbewijs hebt dan zal je het wel gewend zijn, maar de cursus moet voor iedereen toegankelijk zijn. Als je dus niet je rijbewijs hebt kan je nog steeds de cursus volgen en voltooien zoals alle anderen. Daarnaast leer je over je eigen veiligheid. Midden op een drukke weg staan is niet veilig. Dat weten mensen die aan de weg werken als geen ander, en daarom moeten we ook langzamer rijden als we langs wegwerkzaamheden rijden. Die kilometers verschil op de snelheid scheelt enorm als het gaat om veiligheid. Hoe je jezelf dus moet positioneren op de weg is iets wat belangrijk is om te weten. Je leert waar je op moet letten, maar ook hoe je snel moet reageren als er iets gebeurt. Daarna leer je de handgebaren die mensen begrijpen. De handgebaren zijn niet wettelijk voorgeschreven, of staan ergens officieel. Mensen kennen ook niet zo een lijstje. Het is dus zaak om te leren hoe je een duidelijk gebaar maakt dat iedereen kan begrijpen zonder voorkennis. Ook leer je een stukje gravitas. Je wilt een bepaalde mate van autoriteit uitstralen als je daar staat. Dan volgen mensen sneller je instructies. Tenslotte is er natuurlijk een praktisch examen waar je oefent met de gebaren die je zojuist aan het leren was.