Home Interieur Een waterval in de badkamer

Een waterval in de badkamer

0
Een waterval in de badkamer

Weet je nog hoe we ons vroeger wasten? In een grote ronde teil, met washandjes, en moeder kookte water op het fornuis dat ze erbij gooide om het water warm te maken! Dat kunnen we ons nu niet echt meer voorstellen, toch? Het lijkt primitief, en daarnaast ook nog eens onhygiënisch. Veel mensen houden er niet van om in een bad te zitten, dus met de komst van de douche waren veel mensen geholpen. Tegenwoordig wordt er gek opgekeken als je niet een luxe regendouche  in de badkamer hebt hangen. Hoe luxer, hoe beter. We zijn verwend geworden.

Voor mijn goedkope vakantie verleden jaar in Griekenland, boekte ik een appartementje in een schattig Grieks dorpje, aan de zee. Het had witte muren en blauwe daken, erg idyllisch dus. Eenmaal binnen bleek het er in Griekenland erg anders aan toe te gaan. De badkamer bestond uit een grauwe, cementen vloer, met een oude plastic toilet, die rammelde als je deze doortrok. Daarnaast was er geen douche…alleen een oud bad dat vast ooit wit was geweest. Dit bad had een enorme barst in zijn voegen, maar dat was nog niet het ergste. De stop werkte niet goed, en het warme water kon tot ongeveer halverwege het bad lopen. Daarna was ook het water lauw. Niet dat ik per sé in Griekenland een erg heet bad wil nemen, maar ik had bijvoorbeeld wel al het zand van mijn lijf willen wassen, en nu kwam het water als ik in bad zat nog niet eens over mijn benen heen. Ik heb meerdere dagen verbrand en zanderig mezelf in het bad ondergedompeld, tot hilariteit van mijn vriendin.
Ik miste mijn regendouche thuis ontzettend.

Mijn eerste ervaring met een grote, luxe glimmende regendouche, was toen ik bij mijn beste vriendin ging logeren. Haar moeder had een groot pand in Amsterdam West van een aantal verdiepingen, en zij had net de badkamer laten verbouwen. Ik kwam binnen in een oase van bordeaux rode tegels en grote witte gootstenen. In het grote vierkante bad dat tegen de muur stond, hing een regendouche. Mogelijk de grootste die ik ooit had gezien! Ik vond het eerst een beetje spannend, maar eenmaal eronder begrijp ik waarom het een regendouche heet. Het is geen lullig straaltje, je wordt in één keer zeiknat, maar evenredig, rustgevend. Alsof je onder een waterval staat. Zelfs als je nog nooit onder een waterval hebt gestaan, dan weet je dat dit is hoe het voelt. Ik kan het iedereen aanraden.