Home Algemeen Vitamines, heb ik ze nodig?

Vitamines, heb ik ze nodig?

0
Vitamines, heb ik ze nodig?

Gezond eten, genoeg bewegen, vitamines. Je kunt geen lifestyle blaadje meer openslaan, geen influencer meer zien of geen reclame meer bekijken zonder dat het over deze drie dingen gaat. Iedere dag krijg je continu te horen dat je moet bewegen, gezond moet eten en dat er steeds meer mensen met overgewicht zijn. Toegegeven de meeste influencers, lifestyle magazines of reclames hebben ook zeker wel een punt. Je lichaam is het belangrijkste dat je hebt en deze moet je ook een beetje goed onderhouden. Maar omdat er zoveel verschillende mensen op verschillende platformen iets zeggen, is het soms moeilijk te onderscheiden wat nodig en wat misschien iets minder nodig is. Om je hier een iets simpeler beeld van te geven, ben ik in de wereld van gezondheid gedoken.

Hoe blijf ik gezond?

Om gezond te blijven heb je absoluut geen hippe influencers of betaalde programma’s nodig. In de meeste gevallen is een beetje gezond verstand meer dan voldoende. En hoe karakteristiek is het om je GEZOND verstand te gebruiken om zelf GEZOND te blijven? Ga bij jezelf eens na wat jij momenteel doet om gezond te blijven. Eet je voldoende of eet je te veel? Eet je de meeste keren gezond of grijp je toch vaak naar het kroketje in de kantine op je werk? Met zulke vragen kun je bij jezelf al nagaan hoe jouw levensstijl is. En dan heb ik het nog niet eens over roken of drinken. Laten we bij de basis beginnen. Zorg voor een regelmatige basis van gezonde voeding, lekker bewegen en een goed slaapritme.

Kan ik mijn gezondheid een extra handje helpen?

Wanneer je de basis van het gezond blijven op orde hebt, dan kun je gaan kijken naar manieren om je lijf nog een extra handje te helpen. Een goede manier hiervoor is het nemen van vitamines of dergelijke supplementen. Ben je bijvoorbeeld een vegetariër? Dan kan het een toevoeging zijn om Vitamine B12 te slikken. Normaal gesproken haal je Vitamine B12 uit vis, vlees of zuivelproducten maar deze loop je nu misschien wel mis. Vitamine B12 is slechts één vitamine die ik nu noem maar je hebt er uiteraard nog veel meer. Voordat je gelijk begint met slikken, wil ik je op het hart drukken eerst jouw huisarts om advies te vragen. Sommige voedingssupplementen botsen namelijk met medicaties. Kijk goed daarom altijd eerst naar je huidige eetgewoontes om te zien wat je al binnenkrijgt. Op basis daarvan kun je samen met een specialist gaan kijken wat je ter aanvulling nog meer kunt eten of drinken. Luister naar je lichaam en bepaal zo wat jij nog nodig hebt!