Home Algemeen Zo maak je verhuizen makkelijk

Zo maak je verhuizen makkelijk

0
Zo maak je verhuizen makkelijk

Zo ongeveer ieder mens zal er vroeg of laat mee te maken krijgen, verhuizen. En naast dat het natuurlijk het begin is van een nieuw groot avontuur is het verhuizen zelf nog best wel eens stressvol. Daarom is het belangrijk dat je goed bewust bent van waar je aan begint en de juiste voorbereidingen treft. Om je op weg te helpen worden in deze blog een aantal veel voorkomende problemen toegelicht zodat deze jou bespaard blijven!

Investeer in kwaliteit

Zeer belangrijk bij verhuizen is het investeren in kwalitatief goede spullen en diensten. Ja, er zit namelijk daadwerkelijk verschil tussen verhuisdozen van 50 cent en dozen van drie euro. Je zal niet de eerste zijn van wie dierbare spulletjes door de doos heen valt. Dus ook al gebruik je ze maar een keer, trap niet in de val die goedkope dozen zijn. Dit geld vanzelfsprekend ook voor verhuisdiensten. Het lijkt een simpele taak, dat verhuizen, maar er zit groot verschil tussen amateurs en een professioneel en degelijk verhuisbedrijf. Gelukkig is een gerenommeerd verhuisbedrijf gemakkelijk te vinden. Vaak vind je al genoeg degelijke opties als je zoekt naar lokale verhuizers. Zoek bijvoorbeeld op verhuisbedrijf den haag en je vindt een professioneel bedrijf  dat gegarandeerd goed met jou spullen omgaat. Investeer dus in degelijkheid, het gezegde luidt niet voor niets “goedkoop is duurkoop”.

Plan vooruit

Iets waar ook veel mensen de mist in gaan is het plannen van de verhuizing. Het is namelijk een ontzettend inspannende opgave die je niet moet onderschatten. Er gaat vaak meer tijd in zitten dan verwacht. Ook loop je vaak tijdens het verhuizen vertraging op. Het trapgat bleek bijvoorbeeld net iets krapper dan gedacht waardoor het bedframe toch uit elkaar moet. Zorg er dus voor dat je meerdere hele dagen ervoor uittrekt. Ook is het aan te raden om de belangrijkste spullen zo snel mogelijk te doen, denk hierbij aan je bed, bank, eettafel, televisie, computer, etc. Op deze manier kan je zo snel mogelijk in je nieuwe woning trekken. Al helemaal in het geval van huurhuizen is dit zonde aangezien je voor elke dag dat je er niet woont al wel huur betaalt. Zorg er dus voor dat je ongeveer een week uittrekt voor het leeuwendeel van de verhuizing. Maak alvast afspraken met vrienden en familie en indien noodzakelijk het verhuisbedrijf zodat je hier tijdens de verhuizing geen stress meer over hoeft te hebben, want verhuizen is al stressvol genoeg!