Home Interieur Welke plaid heeft jouw voorkeur voor op de bank?

Welke plaid heeft jouw voorkeur voor op de bank?

0
Welke plaid heeft jouw voorkeur voor op de bank?

De dagen worden kouder en de avonden worden donkerder. Het gezellige hieraan is dat je op de bank kan neerploffen naar een dag hard werken. Over je benen een warme deken, zodat je geen kou krijgt. Alleen de keuze is enorm, welke past bij jouw? Een deken is in zoveel verschillende materialen verkrijgbaar en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Ga je voor lichtgewicht of kies je eerder voor een exemplaar van natuurlijk materiaal. De verschillen van diverse materialen wordt hier bekend gemaakt.

Lichtgewicht en heerlijk zacht, een plaid van katoen

In combinatie met huisdieren en kleine kinderen zijn katoenen plaids zeer geschikt. Dit exemplaar is lichtgewicht en zacht als je eronder ligt. En eenvoudig te reinigen in de wasmachine. Ruikt deze even niet zo fris of zit er een vlek op dan gaat deze even in de wasmachine en hij is weer als nieuw. Wel is dit een kreukelgevoelige stof, na het wassen even met een strijkijzer eroverheen en het is weer verholpen.

Een plaid is verkrijgbaar in diverse natuurlijke materialen

Een wollen deken is een ideale keuze als je van zacht houd. Je kan kiezen voor alpaca. Merino en mohair wol. Het nadeel van wollen dekens is wel dat deze, zeker in het begin veel wol kunnen loslaten. In combinatie met een suède bank of huisdieren is een wollen plaid niet aan te raden.

Zacht, warm, een cashmere plaid is pure luxe

Een cashmere plaid wordt gemaakt van de meest zachte wol die verkrijgbaar is, afkomstig van de kasjmirgeit. Cashmere is wel één van de duurdere vezels die verkrijgbaar zijn, dus de prijs van deze exemplaren ligt aanzienlijk hoger.

Het oogt warm en dat is het ook, een fleece plaid

Dankzij de fluwelen uitstraling zie je meteen dat dit een super zachte deken is. Het heeft een uitstekende warmte-isolatie, wanneer je er eenmaal warm onder zit zal de warmte niet snel verdwijnen. Fleece is een stof die ook eenvoudig te wassen is, een extra voordeel het kreukt niet. Strijken is overbodig.

Een plaid die past bij je woonstijl

Kies een plaid uit die past bij jouw inrichting. Hou je van uitbundig en opvallend, zijn er veel kleurrijke accenten te vinden, dan past hier een fel gekleurd exemplaar uitstekend bij, maak het geheel nog vrolijker door een exemplaar uit te kiezen met stippen. Wil je liever meer rust uitstralen ga dan voor een effen exemplaar: met een visgraat of krijtstreep motief zit je altijd goed. Een plaid moet in eerste instantie functioneel zijn, maar kan ook ingezet worden als accessoires.