Home Algemeen De verschillende soorten HDMI kabels

De verschillende soorten HDMI kabels

0
De verschillende soorten HDMI kabels

Er zijn zoveel verschillende kabels dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, of juist door de kabels niet meer weet wat welke nou is. Zelf ging ik laatst de rommella opruimen. Je weet wel die la waar alles in ligt waarvan je eigenlijk al niet meer wist dat je het had. Daar kom je natuurlijk van alles tegen. En daar kwam ik ook een HDMI kabel tegen. En dan niet eentje, nee wel meer. En ik kwam ook allemaal verschillende tegen dat ik eigenlijk gewoon niet meer wist wat welke kabel nou was. En op dat moment ben ik op een klein onderzoekje uit gegaan. Om er achter te komen welke kabels dat nou allemaal waren.

 

Allemaal HDMI kabels

Nadat ik alle kabels bij elkaar had gepakt en ze goed had bekeken ben ik daarna natuurlijk vol op internet gaan zoeken. En daar kwam ik er achter dat het allemaal HDMI kabels waren. Maar je hebt dus heel veel verschillende HDMI kabels op de wereld. Zo kwam ik er achter dat je niet alleen een HDMI kabel had, maar ook een HDMI kabel die haaks erop staat zodat je altijd een fitting hebt die past bij jouw apparaat waaraan je hem gaat koppelen. 

 

Buiten dat heb je ook een HDMI verloop stukje om verschillende kabels te koppelen en ook een HDMI verlengkabel voor als de normale kabel niet helemaal lang genoeg was. En dan denk je nu vast al dat dit er al een hoop zijn van een soort kabel. Maar je hebt er dus nog veel meer. Want buiten de normale HDMI kabel heb je ook nog een micro en een mini variant, maar heb je ook nog een omvormer. Maar nu gaan we je niet vervelen met nog meer soorten HDMI kabels die we kunnen op noemen. Want om even duidelijk te zijn. Dit is nog maar een kleine greep er zijn er nog meer. Maar dit zijn wel een paar meest voorkomende HDMI kabels. 

 

Labellen

Nu ik dus weet dat het verschillende kabels zijn, heb ik zitten nadenken hoe ik deze kabels gemakkelijk uit elkaar kan houden. Want dat is toch wel handig dan telkens elke kabel proberen tot ik de juiste heb. Ik heb ze gelabeld zodat ik alleen maar op de label hoef te kijken en zo dus niet meer alles hoef te proberen. En het is ideaal en werkt ook nog. Het enige waar je dan nog voor moet zorgen is dat niet alle kabels in de knoop komen, want dat is ook niet heel handig.