Home Algemeen Wist je dat een sim only abonnement goedkoper is?

Wist je dat een sim only abonnement goedkoper is?

0
Wist je dat een sim only abonnement goedkoper is?

Wil je graag een nieuw telefoonabonnement maar werkt je telefoon nog prima? Dan kun je natuurlijk een sim only abonnement afsluiten. Zo’n abonnement is bedoeld voor mensen die niet perse een nieuwe telefoon willen, bijvoorbeeld omdat ze niks geven om technologie, of simpelweg omdat ze hun oude niet weg willen gooien. Een sim only abonnement houdt in dat je alleen een sim-kaartje krijgt toegestuurd. Deze stop je in de telefoon die je al hebt, en daarna gaat je abonnement in. Je kunt zo’n abonnement afsluiten met dezelfde optie als wanneer je er een telefoon bij zou nemen, bijvoorbeeld met onbeperkt internet. Wat je dan zult merken is dat je in verhouding stukken goedkoper uit bent op maandelijkse basis. Als je namelijk geen telefoon bij je abonnement neemt dan hoef je die ook niet af te betalen, en dus is het goedkoper. Dit kan een goede reden zijn om voor een sim only abonnement te gaan, zeker als je oude telefoon nog prima werkt.

Is onbeperkt internet iets voor jou?

Je vraagt je misschien af waarom je voor een abonnement zou kiezen waar onbeperkt internet bij inbegrepen zit. Het zal je echter verbazen hoe snel je door je MB’s gaat als je je telefoon buitenshuis gebruikt. Dit zit hem niet in het sturen van berichten of het checken van je mail, maar voornamelijk in de apps van social media platformen. Instagram staat daarbij met stip op nummer één. Deze app is namelijk gebaseerd op beelden en slechts voor een klein deel op tekst (de captions). Beelden vragen meer MB’s als je ze wilt downloaden en al helemaal wanneer we het over video’s gaat. Als je veel Instagram stories kijkt, of je gebruikt apps zoals TikTok en Snapchat zonder wifi, dan is kiezen voor onbeperkt internet echt zo gek nog niet. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en kunt daarvoor oneindig lang internetten. Dat is voordeliger dan wanneer je voor een bepaald aantal MB’s kiest en daar steeds per ongeluk overheen gaat. Buiten je bundel internetten is namelijk relatief duur. 

Gebruik je oude telefoon opnieuw

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel mobiele telefoons we ons hele leven gebruiken? Vrijwel iedereen heeft wel een aantal exemplaren in zijn kast liggen, ongebruikt, terwijl ze meestal nog prima werken. We willen altijd maar het nieuwste van het nieuwste, ondanks dat dat hartstikke duur is. Een sim only abonnement is namelijk (zelfs met onbeperkt internet) een stuk goedkoper. Vraag jezelf dus de volgende keer als je je abonnement moet vernieuwen af of je echt wel die nieuwe telefoon nodig hebt of dat je best nog een jaartje met je oude door kunt.