Home Algemeen Dit mag niet ontbreken in jouw tuin!

Dit mag niet ontbreken in jouw tuin!

0
Dit mag niet ontbreken in jouw tuin!

Heb je een tuin? En wil je hier iets leuks/moois van maken? Dan is dit artikel echt iets voor jou! Het is namelijk belangrijk dat je een aantal dingen weet over je tuin, maar nog belangrijker is dat je weet wat er allemaal mogelijk is met je tuin. Er zijn natuurlijk allerlei verschillende manieren om je tuin in te richten en op te vullen! Hieronder wat leuke ideeën.

Fleur je tuin op met planten!

Wat heeft je plant nodig? Voordat je iets doet, is het belangrijk om de omstandigheden te onderzoeken waaronder je favoriete groente groeit! Zorg ervoor dat u aan deze voorwaarden voldoet! Als je dat niet doet, krijg je hoogstwaarschijnlijk teleurstellende resultaten.

Zonlicht mag niet ontbreken

De sleutel is om te weten hoeveel zon je planten nodig hebben en hoeveel water je kan geven. Dit hangt meestal af van de tijd van het jaar, de positie van uw huis en de plaatsing van uw tuin. Alle planten hebben echter wat zonlicht nodig. Als het winter is, investeer dan in een groeilicht om uw tuin binnen te brengen. Als je planten al binnen staan, houd dan rekening met de kortere dagen om je voor te bereiden op de kou.

Water, water en nog een water!

Tuinen kunnen niet overleven zonder water. De hoeveelheid water die nodig is, kan echter van veel dingen afhangen. Wat is de temperatuur? Staat de plant binnen of buiten? Heeft u een luchtbevochtiger of staan ​​de planten in de buurt van ventilatieopeningen? Hoe is de luchtcirculatie binnenshuis? Al deze factoren spelen een rol in de mate waarin de besproeiingsbehoeften van uw tuin kunnen variëren.

De bodem moet gezond zijn

Natuurlijk kun je je planten in niet-optimale grond laten groeien. Houd er rekening mee dat uw bloemen en producten niet zo groot zullen zijn. Waarom investeren in een tuin voor je huis als je niet je best doet om het te laten slagen? Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je grond gezond is. 

Schaduw is niet onbelangrijk

Schaduw in niet onbelangrijk. Zowel voor je planten en bloemen maar natuurlijk ook voor jezelf en de mensen die je uitnodigt in je tuin. Een schaduwdoek kan hierin een mooie uitkomst bieden. Met een schaduwdoek creëer jij de hoek met schaduw die jij wil, en heb je geen last meer van een brandende zon. Ook met kinderen is dit erg handig om te hebben!