Home Algemeen Kalkhoff e-bikes: innovatie, design en veilige kilometers

Kalkhoff e-bikes: innovatie, design en veilige kilometers

0
Kalkhoff e-bikes: innovatie, design en veilige kilometers

De elektrische fiets of e-bike is de afgelopen jaren niet meer uit het oogbeeld van de Nederlandse wegen weg te slaan. Overal kom je ze tegen en jong en oud profiteren van deze fietsen met ondersteuning. De uitkomst voor het soms erg winderige Nederland met zijn vele fietspaden en prachtige routes. Vandaag ga ik het hebben over het Duitse fietsenmerk Kalkhoff. Dit bedrijf is één van de voorlopers op het gebied van fietsontwikkeling en ook in Nederland fietsen steeds meer mensen op een Kalkhoff e-bike.

Het bedrijf

Kalkoff is dus een dus een bedrijf gelegen in Duitsland. Kalkhoff bestaat inmiddels al 90 jaar en staat bekend om de mooie designs van de fietsen en uiteraard de kwaliteit. De afgelopen jaren is het bedrijf voornamelijk gaan investeren in de productie van e-bikes waarbij elk model weer voorzien is van nieuwere innovaties.

De motor

Kalkhoff heeft een eigen aandrijfsysteem met de naam Impulse 2.0 systeem. De motor en accu zitten in het midden van de fiets en zorgen hiermee voor een goede aandrijving en genoeg beenruimte om te fietsen. Voor de echte fietsers is het natuurlijk belangrijk dat de accu en motor lang meegaan. Bij Kalkhoff word er onderscheid gemaakt tussen een 11AH (135 kilometer), 14,5AH (180 kilometer) en de zwaarste accu heeft een vermogen om 205 kilometer te fietsen met 17AH.

Trapondersteuning

Het allerbelangrijkste aan een elektrische fiets of e-bike is uiteraard de trapondersteuning. De fietsen van Kalkhoff bevatten drie sensoren die bijhouden hoe sterk de pedaalkracht is, snelheid en trapfrequentie. Deze gegevens kunnen dan weer worden doorgeschakeld naar de trapondersteuning en de perfecte verhouding voor een optimale fietsrit. Een ander punt wat hiermee te maken heeft is het gemak om te kunnen schakelen tussen versnellingen. Om haperingen te voorkomen tijdens het schakelen heeft Kalkhoff een systeem bedacht waarbij de motor tijdens de schakeling een moment uitgaat, waarna de motor vanzelf weer opstart. Dit geeft naast een prettige ervaring ook een fijnere werking voor de fietsonderdelen. De fietsen zijn verkrijgbaar met een naaf versnelling of derailleur versnelling. In het kort is een Naaf versnelling een systeem wat volledig in het achterwiel is weggewerkt en een derailleur versnelling zit verwerkt in de kettingwiel.

Er zijn vele soorten e-bikes of elektrische fietsen verkrijgbaar op de markt. verschil in uitvoering, design, motor, accu, versnelling en overal natuurlijk het merk. Ga na wat voor jou belangrijk is in een nieuwe fiets en laat je vooral ook goed informeren over de mogelijkheden en verschillende prijs en kwaliteit verschillen.