Home Webshop Dit is waarom ook jij arganolie gemakkelijk kunt bestellen

Dit is waarom ook jij arganolie gemakkelijk kunt bestellen

0
Dit is waarom ook jij arganolie gemakkelijk kunt bestellen

Arganolie, je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat het nu precies is weet je wellicht niet. Dat is ook niet zo vreemd, want loop een willekeurige drogisterij of speciaalzaak binnen en je wordt overspoeld met een aanbod aan oliën en middeltjes. Je hebt je het vast wel een afgevraagd: wat is arganolie? In die ene beautyblog heb je wel gelezen dat arganolie goed voor je schijnt te zijn, maar hoe en waarom precies wordt vaak achterwege gelaten. Daarom lees je hier meer over wat arganolie is, waar je het voor gebruikt en wat de voordelen zijn.

Wat is het precies?

Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de pitten van vruchten van de arganboom. Het komt uit Marokko en heeft een vrij zeldzame status, waardoor het ook wel het Marrokkaanse goud wordt genoemd. Het proces om de olie uit de vruchten te winnen is behoorlijk tijdrovend, maar wordt toch al generaties lang met liefde gebruikt en doorgegeven. Wel worden de arganbomen steeds schaarser en groeien ze alleen in het zuiden van Marokko.

Wat doet het?

Je zult je nu afvragen waarom het nu precies het Marrokkaanse goud wordt genoemd. Heb jij last van droog en dun haar? Dan is arganolie dé oplossing. Het bestaat namelijk onder andere uit vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de olie diep tot het haar doordringt waardoor het soepeler wordt. Daarnaast legt het een beschermend laagje aan, waardoor je haar beter vocht vasthoudt, gaat glanzen en minder snel breekt. De eigenschappen van arganolie zijn daarnaast zeer geschikt voor je huid. De antioxidanten en vitamine E ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en zijn dan ook een natuurlijke anti-aging. Droge huid is daarnaast ook verleden tijd door de voedende werking van arganolie.

Hoe gebruik je het?

Je kunt arganolie op verschillende manieren gebruiken. Wil je jouw huid ermee behandelen, gebruik het dan over je dagcrème als extra serum of gewoon rechtstreeks op droge plekken om de huid weer zacht en soepel te maken. Voor je hele lichaam kun je het best een bad met een paar druppels pure arganolie gebruiken. Wedden dat jij er weer met een super zacht huidje uit stapt? En voor je haar kun je arganolie gebruiken door wat druppels op je hoofdhuid te laten vallen en dit in te masseren voordat je het wast. Voor wat extra glans wrijf je een paar druppels van dit wondermiddel door je handen en verdeel je dit over je haar. Tot slot kun je arganolie met een wattenstaafje over je nagelriemen aanbrengen om deze te hydrateren.