Home Business Het gebruik van online marketing

Het gebruik van online marketing

0
Het gebruik van online marketing

Als je een eigen bedrijf of webshop hebt zul je vast wel eens nadenken over de mogelijkheden wat betreft online marketing. Online marketing wordt steeds belangrijker in een concurrerende omgeving. De ontwikkelingen in de wereld van smartphones heeft een hoop opgewerkt in de mogelijkheden van online marketing. Bestellingen worden gemakkelijk gedaan vanaf een telefoon en mensen worden continue overspoeld met advertenties. De sales afdelingen met hun koude acquistie zie je in veel gevallen verschuiven naar de marketing. Steeds meer mensen oriënteren zich online en doen hun aankopen ook online. Daarom is het voor veel bedrijven erg belangrijk geworden om hier iets mee te doen. Want goede online marketing leidt uiteindelijk tot meer websitebezoekers en meer conversies. Hiermee heeft online marketing voor veel bedrijven een belangrijke rol gekregen in de strategie. 

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding haal je links naar je website vanaf externe websites. Dit worden ook wel backlinks genoemd. Hiermee zorg je ervoor dat je een hogere waardering krijgt in de zoekmachine op bepaalde relevante zoekwoorden. Dit is ook een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Je hebt interne linkbuilding en externe linkbuilding. Met interne linkbuilding kun je een bepaalde pagina op de website meer waarde toekennen, dus tel je homepagina is de belangrijkste pagina, dan kun je links naar de homepagina plaatsen op andere pagina's. Zo creëer je meer waarde voor die pagina en zal Google dat oppikken. Daarnaast heb je dus ook externe linkbuilding. Dit is eigenlijk het verkrijgen van links op relevante websites die dus verwijzen naar jouw eigen website. Hierbij gaat het voornamelijk om de kwaliteit van de links en niet zozeer om de kwantiteit. Hoe hoger de kwaliteit is, hoe meer waarde het heeft voor Google. Als je website met veel autoriteit een link verwijst naar jouw website, heeft dit veel meer waarde dan een website met een lage autoriteit. Je kunt ook linkbuilding uitbesteden. Zo kun je het ook aan professionals overlaten die er veel verstand van hebben.

Zoekmachineoptimalisatie

Daarnaast is SEO ook heel erg belangrijk voor je online marketing strategie. Vooral als je je bevind in een concurrerende markt waarin je graag bovenaan in de topposities van de zoekmachine wilt komen te staan. SEO bestaat uit verschillende onderdelen die elk van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan technische SEO, maar ook content creatie en zoals eerder genoemd linkbuilding. Je kunt je ook laten helpen door een seo bureau. Op die manier kunnen ervaren specialisten jou helpen met de inzet van een SEO strategie.