Home Marketing Welke factoren zijn belangrijk bij Google Adwords?

Welke factoren zijn belangrijk bij Google Adwords?

0
Welke factoren zijn belangrijk bij Google Adwords?

Het inzetten van Google Adwords kan een goede zet zijn, mits je bewust bent van de factoren die belangrijk zijn. In dit artikel vertellen we jou meer over de factoren die een rol spelen bij het runnen van een succesvolle Google Adwords campagne. Er zijn nog steeds veel websitebeheerders die maandelijks ontzettend veel geld naar Google overmaken, maar niet het gewenste resultaat boeken.

Aller eerst zal je moeten nagaan over jouw business geschikt is voor Google Adwords. Er zijn nog steeds bepaalde artikelen die niet tot nauwelijks via het internet verkocht worden. Denk bijvoorbeeld aan een televisie. Er worden veel televisies online verkocht, maar je zult zien dat veel mensen naar de winkel gaan om daar de televisie te bekijken en te kopen. In dit geval kun je je dus afvragen hoeveel er halen valt. Het is belangrijk om hier van te voren goed over na te denken, zodat je zeker weet of het runnen van Google Adwords wel geschikt is voor jouw business.

Zoekwoordenanalyse

Nadat je bepaalt of jouw business geschikt is voor het runnen van een Google Adwords campagne kun je voor jezelf nagaan op welke zoekwoorden je wilt ranken. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces. Er zijn ontzettend veel zoekwoorden waar je uit kunt kiezen. Het is verleidelijk om te kiezen voor de zoekwoorden die veel gebruikt worden. Wat onervaren Google Adwords gebruikers vaak niet snappen is dat deze zoekwoorden veel concurrentie hebben, waardoor het ranken op deze zoekwoorden een stuk duurder is dan niche zoekwoorden.

Bij het zien van een zoekwoord kun je vaak al bepalen in welk stadium de bezoeker is in het aankoopproces. Wanneer een bezoeker zich nog aan het oriënteren is, heeft het waarschijnlijk informatie nodig en is het nog niet klaar om het product te bestellen. In sommige gevallen zal je dus een andere tactiek per zoekwoord moeten verzinnen en een landingspagina per zoekwoord moeten opstellen.

Het inrichten van de landingspagina’s

Deze fase wordt vaak onderschat. Het kan namelijk zo zijn dat je veel bezoekers via Google Adwords naar je website toe krijgt, maar dat ze niet de gewenste conversie opleveren. In dit geval kan het aan twee dingen liggen. Het kan zo zijn dat jouw bezoekers niet relevant genoeg zijn of dat jouw landingspagina niet goed is. In de meeste gevallen ligt het aan de landingspagina.

Het is belangrijk dat je de data via Google Analytics goed in de gaten houdt. Hier kun je veel belangrijke informatie uit halen. Zo kun je erachter komen hoeveel procent van jouw bezoekers de website direct verlaat (bouncepercentage). Wanneer dit percentage hoog is, weet je dat er iets mis is met jouw landingspagina. Jammer genoeg is er niet één tactiek die werkt. Je zult vooral dingen moeten proberen en er zelf achter moeten komen waar een goede landingspagina aan moet voldoen. Dit zal overigens ook per doelgroep verschillen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de landingpagina’s er op de mobiel en tablet ook goed uit zien.

Het runnen van een succesvolle Google Adwords campagne is dus niet bepaalt makkelijk en de meeste mensen onderschatten dit. Wanneer je zelf weinig van Goolge Adwords af weet en ook niet de tijd hebt om je hier in te verdiepen, kun je ervoor kiezen om het uit te besteden. Er zijn meerdere bedrijven beschikbaar die gespecialiseerd zijn in het runnen van een Google Adwords campagne en met hun ervaring en expertise jou goed van dienst kunnen zijn. Meer weten over Google Adwords uitbesteden? Klik dan op de link!