Home Interieur Verhuizen zonder stress, kan dat?

Verhuizen zonder stress, kan dat?

0
Verhuizen zonder stress, kan dat?

Verhuizen is altijd gedoe en het geeft veel stress. Zo veel zelfs, dat het in de stress top drie straat, enkel getopt door een scheiding (nummer twee) en het verlies van een dierbare (nummer één). Al wekenlang ben je van te voren aan het inpakken, ontspullen. De kinderen kunnen al nachten niet slapen vanwege de zenuwen. En vinden het nieuwe huis misschien helemaal niet zo leuk. En dan komt de grote verhuisdag zelf nog, waar naast de stress ook nog een fysieke uitputtingstest om de hoek komt kijken wanneer je je wasmachine drie trappen op moet dragen.

Een stress-vrije verhuizing bestaat misschien niet, maar je kan de druk wel aanzienlijk verlagen. Lees daarom deze tips hoe je je verhuizing makkelijker kan laten verlopen!

1. Plannen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk elke stap uit je verhuizing daarom van te voren vast uit. Maak inventarisatie lijsten welke meubels je houd, weg doet, en wat je nog nodig hebt. Passen de meubels door het trapgat, of doe je er goed aan een verhuislift te huren? Zelf heb ik eens gehad dat de koelkast de draai door het trapgat niet kon maken. We waren toen genoodzaakt een ruit uit zijn kozijn te schroeven en via een ladder het apparaat naar boven te hijsen. Dit soort onverwachte benauwende situaties zijn niet goed voor je hart, en met een  beetje planning en ruimtelijk inzicht hadden we dit natuurlijk eenvoudig kunnen voorkomen.

2. Spreid het werk

Doe zo veel mogelijk werk voor de grote verhuisdag zelf. Moet er nog geklust worden in het nieuwe huis? Doe de belangrijkste ruimtes met grootste meubels dan voordat je zelf het huis intrekt. Niet zo veel tijd vanwege dubbele maandlasten? Werk dan efficiënt! Zelf had ik De Laminaat Expert ingeschakeld om een volledig nieuwe vloer inclusief plinten te plaatsen. Dit doen zij veel gemakkelijker dan ik het met mijn vrienden zou doen, en zelf kon ik de tijd goed gebruiken om de muren en het plafond te witten.

3. Hulptroepen

Natuurlijk kun je een beroep doen op vrienden en familie om je te helpen tijdens je verhuizing. Wanneer je dit doet, geef dan ieder een gerichte opdracht in huis waar ze mee aan de slag kunnen (dit valt samen met aspect 1 – planning). Ieder heeft zijn eigen krachten. Laat oma broodjes smeren, terwijl de mannen hard aan het sjouwen zijn en de buurvrouw haar behang technieken vertoont. Ook kan je er voor kiezen een verhuisbedrijf in te huren. Met name in grote steden wil je liever niet vaak op en neer rijden in een drukke stad, of is de woning misschien lastig bereikbaar.

Ja, een verhuizing is hectisch en er gebeuren onverwachte dingen. Maar ik probeer zelf altijd juist die onverwachte momenten te koesteren. Tijdens een verhuizing zal je immers zien hoe veel vrienden er voor je klaar staan om je een handje te helpen. Maak het gezellig met elkaar!