Home Algemeen De soorten filament voor de Ultimaker S5

De soorten filament voor de Ultimaker S5

0
De soorten filament voor de Ultimaker S5

De Ultimaker S5 brengt het 3D printen naar het volgend niveau. Dat is op meerdere fronten goed te zien. Dat komt echter vooral in grote mate door de wijze waarop met filament wordt omgesprongen. Het is te danken aan de komst van nieuwe technieken dat het ook mogelijk is om nieuwe materialen te gebruiken. Dat maakt het beter mogelijk om nieuwe ideeën uit te voeren. De printer werkt dan ook zeer precies en in detail. Daar zijn de juiste bouwstoffen ook voor nodig. Het is wel goed om hier een beeld van te vormen.

Sensors en filament samen gebruiken

De sensors die in de Ultimaker S5 zijn aangebracht verzorgen de grootste innovatie. Denk dan bijvoorbeeld aan de flowsensors van het filament flowsysteem. Dit is de techniek die de belangrijkste bijdrage levert aan meer precisie. Dat komt omdat het filamentgebruik beter past bij wat nodig is. Ook wanneer er een onderbreking of storing optreedt is dit het geval. Zo wordt onder alle omstandigheden gezorgd dat de printer het ideale model aanlevert wanneer het printproces is afgerond. De kwaliteit is daarbij altijd het uitgangspunt waar het om moet blijven gaan. De fabrikant zorgt daar dan ook voor.

Zorgen voor een grotere efficiëntie

De vernieuwde werkwijze maakt het printen efficiënter. Er is als gebruiker meer met het filament te doen. Daardoor is de Ultimaker S5 ook een investering die zichzelf terugverdient. Wanneer je ziet hoeveel meer er mogelijk is met het filament, is ook direct te zien waar de besparing op mogelijk is. Voor ondernemers is omgaan met de kosten altijd een zaak van groot belang. Waarbij zeker ook oog gehouden moet worden voor het behoud van de hoge kwaliteit. Met deze printer is dit dan ook zeer goed mogelijk. Al deze punten spelen mee wanneer je de S5 kiest.

Werken met geheel nieuwe materialen

De nieuwe materialen die beschikbaar zijn, maken de Ultimaker S5 ook een interessante printer. Het is niet langer zo dat alleen de standaardvormen van filament te gebruiken zijn. Bovendien is het ook zo dat meerdere materialen naast elkaar en door elkaar te gebruiken zijn. Dat komt onder andere door de mogelijkheid om van core te wisselen. Dit maakt een sterk materiaal zoals Tough PLA beter te gebruiken. Dit maakt ook de eindproducten een stuk sterker. Dit kan in veel gevallen van groot belang blijken te zijn. Dit zijn zaken die de gebruiker graag doorgevoerd zag worden.