Home Business Koel op het kantoor

Koel op het kantoor

0
Koel op het kantoor

De komende week overstijgen we weer de 30 graden. Voor veel mensen is het vakantie. Een hoop zijn op vakantie maar het grootste deel van de bevolking zal maandag gewoon weer door de wekker wakker gemaakt worden en de dag op kantoor of andere werkplek spenderen. Nu zijn er de afgelopen weken al meerdere discussies geweest over bepaalde kleding op werk met warm weer. Want hoe blijf je koel op het werk terwijl je je nog steeds representatief of praktisch wilt kleden. In deze blog geef ik je drie tips hoe je dat kan doen. Iedere tip is voor een bepaald vak. Lees je mee?

Koelvest aan en een helm op

Wanneer je in de bouw werkt, zijn er simpelweg regels waar je je aan moet houden qua kleding. Deze regels zijn er om de kleding praktisch te houden en vooral om de veiligheid van werknemers, werkgevers en ieder ander op het terrein te waarborgen. Dat betekent dat je helm niet af kan. Maar hoe zorg je dan voor wat koelte, met al die beschermende kleding aan? Een koelvest is de ideale uitkomst. Dit vest is er speciaal voor gemaakt om je koel te houden tijdens intensieve werkuren. Let er wel op dat het dragen van dit vest niet in de weg zit tijdens je werkzaamheden.

Overleg op de vloer

Een veelbesproken onderwerp wanneer het weer warmer wordt, zijn de kledingregels op het kantoor. Mogen mannen wel of geen korte broek aan? Zijn slippers of sandalen absolute no-go’s? En wanneer is een rok te kort? Deze regels verschillen voor ieder kantoor. De één vindt korte broeken, teenslippers en een polo geen probleem. De ander zit er hetzelfde in, mits er geen klantenbezoeken zijn en weer een ander vindt het gewoon niet kunnen. Het enige wat je kan doen, is overleggen met je leidinggevende. Vraag wat er wel en niet kan en kijk waar ruimte is als je het er niet mee eens bent.

Doe wat je wilt!

Wanneer je voor jezelf werkt, mag je het natuurlijk helemaal zelf weten! Dat is ideaal. Te warm in je kantoorruimte? Verplaats de werkplaats naar buiten, of juist naar binnen als het daar koeler is. Blijf wel kritisch wanneer je in gesprek gaat met klanten en andere mensen die te maken hebben met je bedrijf. Je wilt er dan ondanks het weer nog steeds representatief uitzien. Jij bent immers het wandelende visitekaartje van je eigen bedrijf.