Home Algemeen Diarree hond

Diarree hond

0
Diarree hond

Heb jij ook een huisdier in huis voor extra gezelligheid? Wat voor huisdier heb jij voor gekozen, elk dier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo kan een kat veel beter op zijn eigen leven als jij niet thuis bent dan dat een hond op zijn eigen kan leven wanneer jij niet thuis bent. Dit soort dingen moet je zeker in overweging nemen wanneer je een huisdier in huis gaat nemen. Ben je bijvoorbeeld vaker op het werk dan dat je thuis bent dan raad ik je het meer aan om een kat in huis te nemen dan dat je een hond in huis neemt. De hond zal het namelijk moeilijker hebben wanneer jij van huis bent dan een kat.

Verschil in zelfstandigheid

Een groot verschil tussen een hond en een kat is hoe zelfstandig ze beide zijn. Als je een kat koopt zal deze bijvoorbeeld veel beter alleen kunnen blijven in huis terwijl een hond vindt dat dan weer juist minder leuk. Voor je dus een hond of kat koopt hou er rekening mee of je vaak thuis bent of ben je misschien juist amper thuis door de week en ben je alleen thuis in het weekend. Je kan dus zeggen dat katten liever alleen leven dan dat ze iemand erbij moeten hebben. Stress bij katten krijg je eerder wanneer er een hond bij jou in huis is en deze hond niet echt gewoon is om een kat in de buurt te hebben.

Stress bij honden

Sommige honden kunnen er helemaal niet tegen als je even weg bent, stress bij honden kan zelfs al voorkomen wanneer je even naar bijvoorbeeld de zolder gaat en je de hond alleen achter laat beneden. De reden dat de hond dan stress krijgt wanneer je hem alleen achter laat beneden kan om verschillende redenen zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je het hem niet goed hebt aangeleerd toen het nog een puppy was. Het is namelijk belangrijk om dit goed aan te leren als de hond nog jong is, dan gaat het aanleren van alleen zijn een stuk makkelijker dan wanneer de hond eenmaal ouder of zelfs volwassen is. Het is dus een kwestie van vroeg te beginnen wil je dat je geen last hebt van je hond als die even alleen is.

Gevoelige darmen

Het ras van de hond kan ook bepalen hoe graag die alleen is. Het ras kan ook bepalen hoe gevoelig de hond voor eten is en of hij bijvoorbeeld allergie├źn heeft. Soms heb je te maken met diarree hond door erfelijke ziektes die in het ras aanwezig zijn. Doe dus goed vooronderzoek.