Home Algemeen Camerafans opgelet!

Camerafans opgelet!

0
Camerafans opgelet!

Ik ben zelf de laatste tijd erg geïnteresseerd in fotografie en videowerk. Ik hou ervan om met een camera op pad te gaan, dingen vast te leggen, opnames maken, of gewoon mijn eigen creatieve ideeën de vrije loop laten. Vorige week gaf een vriendin van mij een etentje in een chique hotel. Het was het ultieme moment om wat mooie foto’s vast te leggen, zodat ik die kon bewerken en later terug kon sturen naar haar. Zo had ze dit moment voor altijd op haar laptop!
Op de locatie aangekomen bleek dat ik het allerbelangrijkste was vergeten…mijn Transcend SD kaartje!

Het geheugen laat me in de steek.

Wie had dat zien aankomen? Door mijn eigen geheugen, vergat ik mijn camera geheugen! Een van de belangrijkste dingen als fotograaf of videomaker. Je kan je statief, accu-oplader en verschillende lenzen nog mee hebben, maar zonder geheugen om alles op te nemen heeft het geen zin. Ik ben dus meteen de stad in gerend om ergens een SD kaartje te kopen. Gelukkig gaat dat overal heel gemakkelijk, zelfs  veel apotheken verkopen SD kaartjes. Helaas had ik pech; ze hadden geen SD kaartjes met genoeg geheugen wel. Ik moest het doen met een geheugen van 16GB in plaats van 32 GB of 64 GB.  Dat betekent véél minder foto’s schieten en video’s opnemen. Geen hele speeches kunnen opnemen om later te editen. En ja hoor, na een uur kreeg ik de melding: geheugen vol.
Dan ga je dus tijdens het diner de ‘slechte foto’s ‘ waarop mensen staan die eten, bewegen of ongemakkelijke houding aannemen verwijderen. Al met al, een vervelende bijkomstigheid omdat je veel speciale momenten mist en keuzes moet maken tussen wat blijft en wat net niet belangrijk genoeg is om ruimte in te nemen.

Online bestellen.

Wat ik hiervan heb geleerd, is dat ik van te voren goed moet kijken naar mijn benodigdheden en me niet moet laden leiden door haast. Een lijstje maken helpt bijvoorbeeld al erg, of van te voren de spullen in het zicht leggen. En het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat ik altijd reserve spullen online moet bestellen, zodat je ze ruim van tevoren al binnen hebt. Niks zo stressvol als winkels in rennen op zoek naar nét dat ene product. Daarnaast geef je ook nog eens veel geld uit als het niet anders kan op dat moment, terwijl je met online bestellen rustig op je gemak de goedkoopste variant kan zoeken. Toen ik thuis kwam heb ik meteen nog een aantal Transcend SD kaartjes besteld, en nu kan ik er weer tegenaan!