Home Algemeen Huishoudelijke klusjes en luie mannen

Huishoudelijke klusjes en luie mannen

0
Huishoudelijke klusjes en luie mannen

Het is een welbekende klacht van vele vrouwen die met hun man samenwonen. Dat hun grote liefde een sloddervos is die van alles rond laat slingeren, weinig schoonmaakt of strijkt en niet zo vaak de was doet. Vaak is het niet zo dat deze mannen expres het werk aan hun vrouw overlaten, maar meer dat ze gewoon minder waarde hechten aan een schoon huis. Een beetje rommel irriteert ze gewoon minder.  Het is dan ook niet voor niets dat het bij veel mannen die alleen wonen helemaal een bende is. Het is ook best begrijpelijk dat je met een drukke baan, sociaal leven en ook nog sporten, minder tijd hebt voor alle huishoudelijke klusjes. Er zijn veel vrouwen die hier ook last van hebben. Maar aangezien we op in dit artikel focussen op mannen, bespreken we hier tips voor luie mannen om minder tijd kwijt te zijn aan huishoudelijke taken.

Boodschappen thuisbezorgd

We leven volop in de wereld van e-commerce. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is online te bestellen en kan bij je thuisbezorgd worden. Een trip naar de supermarkt kost al snel weer een uur, en er is menig man die ook daadwerkelijk dagelijks naar de supermarkt gaat. Dit kan veel sneller door gewoon je boodschappen te laten thuisbezorgen. Via bijvoorbeeld AH thuisbezorgd kun je een keer per week alles wat je nodig hebt voor die week bestellen en de volgende dag in huis hebben.

Minder schoonmaken door meer schoonmaken

Schoonmaken is een andere huishoudelijk klus die behoorlijk wat tijd kan kosten. Als je een week lang hebt gewerkt is het niet zo leuk om een vrije dag vooral bezig te zijn met schoonmaken. Een slimme manier is daarom om dagelijks even 5 tot tien minuten schoon te maken. Dit scheelt je de uren werk in het weekend. Je kunt bijvoorbeeld elke keer na de wc heel even de pot afnemen en aan het einde van de dag wat wc-reiniger erin gooien. Dit scheelt gigantisch.

Minder strijken

Strijken is een huishoudelijke klus die eigenlijk niet zo nodig is. Veel broeken en T-shirts hoeven niet gestreken te worden. Overhemden moeten wel gestreken worden maar tegenwoordig kun je ook strijkvrije overhemden kopen. Ook dit scheelt weer wat tijd. Door op deze slimme manier huishoudelijke klusjes sneller gedaan te krijgen heb je meer tijd voor de leuke dingen in het leven.