Home Interieur Een vrijstaande houtkachel voor jouw woning

Een vrijstaande houtkachel voor jouw woning

0
Een vrijstaande houtkachel voor jouw woning

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een vrijstaande houtkachel. Dit komt vooral omdat je een vrijstaande houtkachel overal neer kan zetten waar je wil, waardoor je erg flexibel bent. Het neemt namelijk ook nog eens weinig ruimte in beslag. Let er wel altijd op dat de rookafvoer een veilige afstand heeft vanaf de muur. Het is namelijk zo dat een houtkachel veel meer warmte produceert dan een gashaard. Hierdoor komt er ook veel meer warmte uit het rookgasafvoerkanaal. 

Voordelen van een houtkachel

Als je een houtkachel hebt, heb je te maken met de volgende voordelen:

  • Er wordt veel warmte gecreëerd.
  • Een houtkachel is milieuvriendelijk.
  • Als je zelf hout hebt, kun je voordelig stoken.
  • Een houtkachel zorgt voor sfeer, vooral door de echte vlammen.

Zijn er ook nog nadelen verbonden aan een houtkachel? Het zijn niet echt nadelen, maar er moet wel rekening gehouden worden met het volgende:

  • Een houtkachel moet vaak schoongemaakt worden.
  • Jaarlijks moet de schoorsteen geveegd worden.
  • Als je zelf hout regelt, kost dit energie en tijd. Daarnaast heb je ook tijd nodig om de kachel bij te vullen en aan te steken.

Welke vrijstaande houtkachel?

Er zijn verschillende vrijstaande houtkachels, maar als je een ABCAT-houtkachel aanschaft, ben je goed bezig. Dit staat voor After Burning CATalyst, met zo’n kachel heb je niet te maken met schadelijke uitstoot, en niet met nare geurtjes. Er wordt namelijk een filter geplaatst als kachelpijp, die de geur neutraliseert en zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze filter kan ook gemakkelijk schoongemaakt worden. Wil je graag een houtkachel aanschaffen?

Houtkachel online of in de winkel bestellen

Als je een houtkachel aan wil schaffen, kan dit in de winkel, maar ook gemakkelijke online. Je kunt in een webshop rustig alle houtkachels bekijken, vaak is het assortiment erg uitgebreid. Daarbij geldt vaak ook een snelle levering, binnen een aantal werkdagen heb je de vrijstaande houtkachel al in huis. Is de vrijstaande houtkachel uiteindelijk toch niet helemaal wat je dacht? Dan kan je deze vaak ook gemakkelijk retourneren. Heb je hulp nodig bij de aankoop van de houtkachel? Dan kun je een webshop vaak gemakkelijk bereiken, zowel telefonisch als via e-mail. Bekijk op de desbetreffende webshop welke contactopties er zijn, zodat je de beste vrijstaande houtkachel aanschaft.