In de huidige crisistijd zitten veel kinderen en jongvolwassenen thuis. Het is daarom weer eens goed tijd om die Playstation, Xbox of Nintento Switch aan te zetten. In de 21e eeuw is de opkomst van gameplay video’s enorm geworden. Kinderen zitten aan de buis gekluisterd, kijkend naar andere mensen die gamen. Je zou kunnen zeggen dat gamen een sport is, al worden er maar weinig calorieën verbrandt. Het maken van video’s is dus een belangrijk onderdeel geworden van gamen. Op Youtube worden veel video’s geplaatst, met leuke, grappige of juiste goede content over games. Maar kan jij dit in deze tijd niet veel beter? In mijn blog vertel ik er alles over.

Zelf game video’s maken

Het maken van game video’s is helemaal niet moeilijk. Je kan het gewoon doen met een live stream op de verschillende consoles. Wist je dat je ook Playstation 4 gratis winnen mogelijk is? In ieder geval, het uitvoeren van een stream is niet moeilijk. Op die manier kunnen je volgers ook live mee kijken. Nu vraag je jezelf misschien af hoe je eenvoudig aan nieuwe volgers kunt komen? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel makkelijk. Zorg dat je leuke content maakt! Ik ga je in deze blog verder uitleggen hoe dat moet.

Het maken van leuke content

Het maken van leuke content kan maar op 1 manier. Zorg dat je leuk bent! Je moet het in je hebben om interessante content te maken, maar er zijn een aantal tips. De belangrijkste tip is namelijk, zet jezelf in beeld. Het filmen van je game is leuk, maar mensen zoeken ook naar het sociale aspect of de herkenning online. Daarnaast moet je ook een beetje goed zijn in de specifieke game. De tweede tip is om te zorgen voor goede apparatuur. Zorg dat je goed in beeld bent en dat je ook een geschikte microfoon hebt. Daarbij kom ik ook direct bij de laatste tip, zorg dat je commentaar geeft bij je eigen games. Ook hier komt het sociale aspect en de herkenning weer terug. Daarnaast kan je ook proberen om grappig te zijn. Op die manier is de kans groot dat je veel volgers gaat krijgen.